Reclamă

Mai multe persoane au susținut, de-a lungul vremii, că intrarea în biserică a femeilor, în perioada menstruației, nu este tocmai bine să se întâmple. Din bătrâni se spune că atunci când o femeie este în perioada delicată a lunii, dar circumstanțele o aduc în postura în care trebuie să intre în biserică, este bine să-și pună la piept o batistă albă, pentru a-i fi iertat acest păcat.

Ce spune preoții despre femeile care intră în biserică la menstruație

„În privinţa femeilor, care au curăţirea lunară, dacă se cuvine, aflându-se ele aşa, să intre în casa lui Dumnezeu, socotesc că şi a întreba este de prisos. Deoarece cred că nici ele fiind credincioase şi cucernice n-ar îndrăzni aflându-se aşa. Sau să se apropie de masa cea sfântă, sau să se atingă de Trupul şi de Sângele lui Hristos. Căci nici ceea ce avea curgerea sângelui de 12 ani, nu s-a atins de El spre vindecare.

Ci numai de poalele Lui; dar este lucru neprihănit a se ruga. Oricum ar fi cineva, şi a-şi aduce aminte de Stăpânul, oricum s-ar afla, şi a se ruga spre a dobândi ajutor; iar cel ce nu este cu totul curat şi cu sufletul şi cu trupul, se va opri de a se apropia de cele sfinte, şi de Sfintele Sfinţilor’, se arată în Canonul 2 al Sf. Dionisie al Alexandriei.

De ce nu ai voie să mergi la biserică, în timpul menstruației. Ce spun preoții despre acest lucru
pixabay.com

Ce se întâmplă dacă mireasa este la menstruație, în ziua nunții

Preoții au abordat și acest subiect controversat și au oferit la întrebarea care le-a dat mari bătăi de cap mireselor, de-a lungul timpului. Au voie sau nu miresele să intre în biserică pentru cununia religioasă, dacă sunt la menstruație?

„Nu avem ce să discutăm aici. Intrați liniștite măcar până acolo unde vă simțiți bine. Cred că unii dintre noi exagerăm foarte, foarte mult în gestica asta ginecologică. Că nu avem niciun cabinet ginecologic montat lângă biserică să ne spună în ce perioadă a lunii sunteți. De obicei știți singure și respectați această frumusețe a întâlnirii cu curățenia.

Vă întreb și eu așa, că-s mai prost, mai tâmpițoi de felul meu, dacă mireasa e în acea perioadă, nu o cununăm? Îi spunem, te duci acasă, mai stai cinci zile și ne întoarcem marți…?”, a declarat părintele Constantin Necula, într-o conferință susținută în fața tinerilor.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro