Reclamă

Astăzi, 20 iunie, a avut loc prima probă de Bacalaureat, mai exact proba scrisă la Limba și Literatura Română. Potrivit unor cifre oficiale, 39 de absolvenți ai clasei a XII-a au fost eliminați din sala de examen pentru că au încercat să copieze. 

Fraudă la Bacalaureat

În timpul susținerii examenului maturității, câțiva dintre elevi au încercat să fenteze proba scrisă. Au fost, însă, eliminați imediat din sală. Se pare că Ion Luca Caragiale le-a dat mari bătăi de cap absolvenților care au susținut astăzi prima probă a Bacalaureatului. Mulți adolescenți nu au pus accent pe acest comentariu, pentru că subiectul a fost trei ani la rând în teza de examen. Motiv pentru care, elevii au apelat la metode mai puțin onorante.

Profesorii multor licee au spus că primul subiect a fost foarte ușor. Astfel, toți elevii care au dat examenul ar trebui să ia notă de trecere. Mâine va avea loc proba la matematică sau istorie. Ulterior, va urma proba la alegere. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 27 iunie.

Au fost eliminați 39 de elevi în prima probă a examenului de Bacalaureat. Ce metodă de fraudare au încercat tinerii
Digi24

Astăzi au participat la examen peste 126.000 de absolvenți de liceu

Conform unui comunicat al ministerului Educației, la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie – iulie 2022, s-au înscris peste 126.000 de absolvenți de liceu. Respectiv, 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare. Comunicatul arată că este cel mai mic număr din istoria postdecembristă a României.

Subiectul care i-a pus în încurcătură pe elevi a fost subiectul al III-lea. La profilul real, tinerii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte. Aceștia au avut de prezentat particularitățile unei comedii studiate. În elaborarea eseului, absolvenții erau nevoiți să evidențieze două trăsături care fac posibilă încadrarea comediei studiate într-o perioadă, într-un curent literar sau într-o orientare tematică.

La profilul uman, adolescenții au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată la clasă.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro