Reclamă

Se pare că mulți oameni au început să poarte o  sticlă de apă oriunde merg și aceasta este o modalitate bună de a rămâne hidratat. Apa ne ajută să transportăm nutrienții corpului, să creăm saliva, să ne menținem temperatura corpului și multe altele. 

Cu toate acestea, a bea prea mult (cum ar fi mai mult de un litru pe oră) poate crea de fapt probleme de sănătate.

Durere de cap

Adesea nu putem  identifica cu ușurință simptomele consumului de prea multă apă, mai ales în stadiile incipiente. Unul dintre cele mai comune semne pe care le puteți experimenta este durerea de  cap . De asemenea, s-ar putea să simțiți stare de greață,

Unele simptome mai grave ale consumului exagerat de apă pot fi vederea dublă, dificultăți de respirație, creșterea tensiunii arteriale și somnolență .

Când consumăm prea multă apă, celulele din creier pot începe să se umfle. Aceasta crește presiunea asupra craniului. 2 dintre simptomele care pot apărea ca semn că am avut prea multă apă sunt greața și vărsăturile.

Sursa: Social media

Burta ta s-ar putea umfla

Una dintre cele mai frecvente probleme de stomac cu care se confruntă oamenii, în special femeile , este balonarea. Dacă bei prea multă apă, te poți simți că și cum ai mâncat o masă întreagă și te poate face să te simți balonat. În plus, dacă bei apă repede, cel mai probabil ingerezi aer și asta îți poate da senzația de sațietate. Din fericire, această este doar o problemă temporară.

Pentru a menține sângele sănătos, funcția musculară și ritmul cardiac avem nevoie de electroliți. Cu toate acestea, bea prea multă apă scade numărul de electroliți din corpul nostru. Când aceste niveluri sunt scăzute, este posibil să avem spasme musculare și crampe .

Mâini și picioare umflate

Atunci când bei o cantitate imensă de apă combinată cu consumul de alimente prea sărate, poate provoca retenție de apă, cunoscută și sub numele de edem. Acesta este momentul în care nivelurile de sodiu din corpul nostru sunt prea mari și apa potabilă poate provoca umflături, în special la nivelul extremităților inferioare. Același lucru se poate întâmpla și cu mâinile noastre.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro