Reclamă

Pentru o moleculă atât de simplă și răspândită, N,N-dimetiltriptamina (DMT) a făcut o treabă remarcabil de bună în frustrarea oamenilor de știință.

Numit faimos „molecula spiritului” de Dr. Rick Strassman, acest alcaloid de triptamină produce o experiență psihedelică intensă atunci când este ingerat. Și apare în urme în sângele uman și în urină, sugerând că trebuie produs în organism. Scopul pe care îl servește rămâne însă un mister.

Deși nimeni nu a reușit să identifice sursa sau funcția DMT endogenă – adică DMT produsă în organism. Au fost prezentate o serie de teorii romantice. Glanda pineală – pe care psihanauții și pseudo-oamenii de știință au echivalat-o cu „al treilea ochi”. Este adesea pretinsă a fi fabrica de DMT a corpului. Iar Strassman a popularizat ideea că creierul eliberează cantități mari de compus atunci când visăm și în timpul morții, explicând astfel imaginea profundă pe care o trăim atunci când dormim și, se presupune, când intrăm în lumina albă.

1.Misterul DMT

Weekendul trecut la Breaking Convention – cea mai mare conferință de știință psihedelică din Europa. Cercetătorii s-au confruntat cu misterul DMT endogen. Pentru a arunca puțină lumină asupra a ceea ce știm cu adevărat despre această moleculă foarte venerata.

Printre prezentatori a fost Dr. Ede Frecska, care a vorbit despre modul în care s-a descoperit că DMT se leagă de receptorul sigma-1. Care se găsește în tot corpul. Acest receptor joacă un rol cheie în protejarea celulelor împotriva morții atunci când oxigenul este scăzut, făcând loc argumentului că DMT poate fi într-adevăr eliberat în cantități mari în timpul morții. Într-o încercare de ultimă respirație de a menține celulele noastre în viață.

Extrapolând din această descoperire, s-ar putea fi tentați să presupunem că acest potop brusc de DMT poate provoca întâlnirile mistice la granița dintre viață și moarte. Care sunt adesea raportate de cei care mor și sunt reînviați.

2.Experimente

De asemenea, a fost prezent Dr. Jimo Borjigin, care a raportat despre descoperirea recentă a DMT în glanda pineală a șobolanilor. Adăugând greutate la afirmațiile că această glandă mică ar putea fi sursa DMT endogenă. Cu toate acestea, înainte ca mulțimea să se lase prea dusă, doctorul David Nichols a urcat pe scenă pentru a oferi o doză de realitate științifică.

3.Ayahuasca

DMT este, de asemenea, ingredientul activ principal al ayahuasca. Un ceai pe care triburile amazoniene îl prepară din două plante și îl beau ca medicament sacru. După ce a auzit despre ayahuasca de la legendarul botanist de la Harvard Richard Shultes, scriitorul de beat William Burroughs a călătorit în America de Sud și a aruncat lucrurile în 1953.

Într-o scrisoare către poetul Allen Ginsberg, Burroughs a spus că, în timpul primei sale călătorii cu ayahuasca, a crezut că a fost otrăvit și s-a simțit transformându-se în jumătate bărbat-jumătate femeie. Cu toate acestea, Burroughs a băut din nou ceaiul. Și a lăudat capacitatea acestuia de a facilita „călătoria spațiu-timp”.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro