Reclamă

Încă din bătrâni se spune că dacă te speli pe dinți cu sare, vei avea cele mai sănătoase gingii. Toată lumea a auzit de acest lucru. Mai cu seamă că și specialiștii recomandă asta. Iată adevăratul motiv pentru care medicii spun că cea mai bună metodă este să-ți speli dantura cu sare de mare și bicarbonat de sodiu. 

Motivul pentru care este bine să-ți speli dinții cu sare de mare

În compoziția sării de mare se regăsesc vitamine, precum calciu, magneziu, silicon, fosfor, sodiu, nichel și fier. De asemenea, tot în compoziția se se regăsesc și anumite minerale care au un rol de importanță majoră. Acești nutrienți întăresc gingiile, protejează împotriva tartrului și luptă, mai ales împotriva respirației urât mirositoare.

În plus, sarea de mare are proprietăți antibacteriene și este bogată în iod. În timp, odată ce o folosești în mod regulat, aceasta îți poate albi dantura. În cazul în care nu suporți să înmoi periuța udă direct în sare și să te perii cu ea, poți opta pentru o soluție salină drept apă de gură.

De ce trebuie să te speli pe dinți cu sare de mare. Ce se va întâmpla cu dantura ta, dacă vei face asta
pixabay.com

Motivul pentru care să te speli pe dinți cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este alimentul principal care face minune. Cu toții știm că praful alb are efecte miraculoase în diferite probleme casnice. Fie că este vorba despre curățare, prăjituri sau alte minunății, acesta este o adevărată „magie” pentru gospodine și nu numai. Însă, știai că printre multe altele, bicarbonatul de sodiu este un bun înălbitor universal de dinți? Datorită faptului că este abraziv, acesta are puterea de a curăța dinții.

Însă, este extrem de delicat cu smalțul, încât să nu facă rău și să nu aibă un efect negativ asupra lor. Îl poți încerca cu încredere, conform sfaturilor oferite de specialiști. Nu uita că în loc de soluțiile pe care le cumperi din comerț, poți alege oricând sarea de mare sau bicarbonatul. Sau, în cazul în care nu-ți permiți să dai bani pe o albire dentară, aceste două alimente îți vor fi cu siguranță bune înlocuitoare.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro