Reclamă

„Tom & Jerry” au fost și încă sunt desenele preferate ale tuturor. Fie că ești copil sau un adult în toată firea, cu siguranță și ție îți face plăcere să revezi secvențele haioase dintre pisica Tom și șoricelul Jerry.

Femeia misterioasă care urca mereu pe scaun de frica lui Jerry nu a fost niciodată lăsată cu fața la vedere. Tocmai de aceea, imaginea feței sale a rămas, pentru toți, o adevărată enigmă. Ei bine, într-unul dintre episoadele celebre care ți-au bucurat copilăria, fie că ai observat sau nu, aceasta a fost „descoperită”.

Se pare că femeia din „Tom & Jerry” este de culoare și are o față foarte haioasă. Mammy era, de fapt, stăpâna lui Tom. Aceasta apare în numeroase episoade animate, însă i se văd numai picioarele. Scena în care i s-a văzut fața, cea de care v-am povestit mai sus, a abut loc o signgură dată, în anul 1950. Ce zici, te-ai fi gândit vreodată că arată așa?

Tot ceea ce nu știai despre desenele „Tom & Jerry”

Suntem în anul 2022, dar cu siguranță multe persoane încă adoră să se uite la „Tom & Jerry”. Desenele copilăriei noastre sunt de-a dreptul haioase și nu putem să dăm uitării toate episoadele care ne-au făcut să râdem în hohote.

Cu toate acestea, există lucruri neștiute de nimeni despre „Tom & Jerry”. Potrivit informațiilor din presa internațională, desenele au fost create de tinerii animatori Joseph Barbera şi William Hanna (foto 1 galerie). Cei doi au realizat 114 scurtmetraje pentru Metro-Goldwyn-Mayer până în 1958.

@un_canal_obisnuit2 #childhood #copilarie #tomandgerry #fy ♬ sunet original – Franci


În primă fază, desenele nu s-au numit deloc „Tom & Jerry”, ci  „Puss Gets the Boot“. Lungmetrajul a debutat în cinematografe pe 10 februarie 1940. Iniţial, ideea celor două personaje nu a fost deloc agreată de studiouri, dar creatorii lor au insistat şi au continuat să creadă în ele, notează clickpentrufemei.ro.

În „Puss Gets the Boot”, cele două personaje haioase purtau cu totul alt nume. Mai exact, Tom era Jasper, iar Jerry nu avea niciun nume. În pre-producție, micuțul șoricel purta numele de Jinx (piază rea, n.r.). Numele celor doi au fost date de către animatorul John Carr, care a câștigat 50 de dolari după ce le-a găsit să se potrivească atât de bine.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro