Există aproximativ o șansă la o mie ca următorul ou pe care îl spargeți să conțină două gălbenușuri.
Așa cum este cazul multor întâmplări neobișnuite în natură, oamenii au atașat multe superstiții ouălor cu gălbenuș dublu. Sunt o referință destul de evidentă la fertilitate. Așa că majoritatea acestor superstiții au de-a face cu reproducerea și norocul.
Cel mai obișnuit este că tu sau cineva pe care îl cunoști vei rămâne în curând însărcinată (poate cu gemeni) dacă te întâlnești cu un gălbenuș dublu. În tradiția Wiccan, sunt cunoscuți ca un semn al norocului general. Dacă ești interesat de credințele antice nordice, s-ar putea să simți un sentiment de moarte dacă primești un ou cu gălbenuș dublu – înseamnă că cineva din familia ta este pe cale să-și cunoască producatorul.
Deci, ce cauzează un ou cu gălbenuș dublu? Se întâmplă atunci când puiul ovulează de două ori în succesiune rapidă, potrivit Sauder’s Eggs, o fermă din Pennsylvania. Gălbenușul (cunoscut sub numele de ovocit în acest moment) este eliberat în oviduct (tumpa uterine a puiului) înainte ca gălbenușul anterior să aibă șansa de a se îndepărta din drum. Deci o singură coajă se formează apoi în jurul celor două gălbenușuri.
1.Cum apar acestea
Gălbenușurile duble apar de obicei la găinile mai tinere cu sisteme de reproducere mai imature, a căror sincronizare nu a fost complet perfecționată. Poate fi, de asemenea, o trăsătură ereditară la rasele de găini mai grele precum Buff Orpington. Există și ouă cu gălbenușuri triple și cvadruple, deși sunt și mai rare, iar recordul mondial de gălbenușuri este de nouă. În 2011, o femeie britanică a deschis 29 de gălbenușuri uimitoare dintr-un pachet.
Ouăle cu gălbenuș dublu, deși neobișnuite, sunt perfect sigure de mâncat. Încă fac omletă și omlete uimitoare și pot fi folosite la fel ca un ou normal în majoritatea rețetelor. Dar pentru că raportul alb-gălbenuș este oprit și nu prea contează ca două ouă, s-ar putea să trebuiască să modificați anumite rețete de copt dacă doriți să iasă perfect. Totuși, dacă faci sos olandez, ai noroc.
Multă vreme, ouăle cu gălbenuș dublu au fost considerate oaia neagră, dacă vreți, a lumii ouălor. Când ouăle sunt procesate, acestea trec printr-o etapă numită lumânare, timp în care sunt examinate la lumină și verificate pentru defecte. De obicei, gălbenușurile sunt scoase în acel moment și nu sunt vândute împreună cu ouăle normale. Dar s-au bucurat de o mică creștere a popularității, poate pentru că oamenii devin din ce în ce mai puțin adversi față de colesterol.
2.Cât de rar este un ou cu gălbenuș dublu?
Ouăle cu gălbenuș dublu sunt mai puțin frecvente, dar nu atât de rare pe cât ați putea crede. Chiar dacă se găsesc doar într-unul din 1.000 de ouă, există miliarde de ouă produse în fiecare an. Așa că nu fiți prea surprinși dacă veți ajunge din când în când cu câteva ouă cu gălbenuș dublu într-o cutie.
3.Ouăle cu gălbenuș dublu sunt naturale?
Ouăle cu gălbenuș dublu sunt complet naturale. Sunt ouate de găini mai tinere. Cu sisteme de reproducere imature. Aceste găini ovulează de două ori în succesiune rapidă, făcând ca o singură coajă să se formeze în jurul a două gălbenușuri de ou.
4.Oul cu gălbenuș dublu este bun pentru sănătate?
Ouăle cu gălbenuș dublu sunt perfect sănătoase și sigure de mâncat. Chiar dacă au un raport alb-gălbenuș diferit. Un gălbenuș dublu înseamnă o cantitate dublă de proteine și nutrienți. Cu toate acestea, înseamnă, de asemenea, că au mai mult colesterol decât un ou obișnuit. Așa că, dacă este ceva ce urmăriți, poate doriți să-l serviți altcuiva.
5.De ce nu vând ouă cu gălbenuș dublu?
Multe ferme de păsări îndepărtează ouăle cu gălbenuș dublu și nu le vând. Deoarece consumatorii atenți la sănătate devin din ce în ce mai neplăcuți față de alimentele ambalate cu colesterol. Drept urmare, unele ferme ambalează de fapt ouă cu gălbenuș dublu și le vând separat.