Reclamă

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins, miercuri, solicitarea Elenei Udrea de suspendare a mandatului european de arestare emis pe numele său. Reamintim că fostul ministru al Dezvoltării a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupţie în iunie 2018, când se afla în Costa Rica. Recursul său în anulare a fost respins în 7 aprilie, iar în prezent se află în curs o altă cale de atac extraordinară împotriva sentinţei.

La aceeași dată, autoritățile din România au emis pe numele Elenei Udrea un mandat de arestare. Aceasta a fost arestată în aceeași zi de către oamenii legii din Bulgaria, în timp ce încerca să ajungă în Grecia. Așadar, mandatul european de arestare a fost confirmat de justiția bulgară, iar din cauza acestul lucru Udrea a sesizat CEDO și a solicitat suspendarea de urgență a executării mandatului european de către autoritățile din Bulgaria. De asemenea, Udrea a cerut să nu fie extrădată în România.

Refuz total pentru Elena Udrea

Ea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România.

Elena Udrea a mai spus că a fost amenințată cu moartea când se afla în arest preventiv. Mai mult, aceasta a susținut că a fost condamnată de o instanță constituită nelegal, care nu a fost independentă și imparțială.

Încă o lovitură colosală pentru Elena Udrea! S-a decis: Ce se întâmpla cu mandatul european de arestare
social media

Probele și argumentele sale nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii”, a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

Condamnarea Elenei Udrea

Elena Udrea a fost condamnată de către Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Înainte cu o zi de a se da sentința de către magistrați, Elena Udrea a plecat din țară. După ce a fost dată în urmărire internațională, aceasta a fost prinsă de către oamenii legii din Bulgaria, pe 7 aprilie.

Avocatul acesteia susține că femeia nu a fugit din țară, ci se ducea în Grecia fiindcă avea o programare la o clinică de specialitate. Conform avocatului, Elena Udrea încerca să mai facă un copil. Din aprilie și până în prezent, fostul ministru al Dezvoltării a stat încarcerată într-o închisoare din Bulgaria.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro