Reclamă

În zilele de Rusalii, gospodinele trebuie să țină cont de numeroase aspecte pentru ca totul să meargă așa cum trebuie în viața lor. Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai importante pentru bunii credincioși. În aceste zile, curățenia este complet interzisă. De asemenea, gospodinele trebuie să țină cont de faptul că nu pot da cu mătura, nu pot spăla haine, nu pot face treburi în grădină.

Ce înseamnă, de fapt, „să fii luat din căluș”

Încă din cele mai vechi timpuri, Rusaliile este considerată sărbătoarea în care lumea văzută se întâlnește cu lumea nevăzută. În aceste zile nu ai voie să înjuri, să vorbești urât. Să blestemi și să-ți vorbești apropiații de rău. În caz contrar, vei fi luat din căluș. Asupra ta se va abate o durere puternică de cap și de inimă și toate dorurile te vor năpădi mai repede decât te gândești.

Preoții susțin că toți românii trebuie să fie, în zilele de Rusalii, mai buni decât în orice altă perioadă a anului. Să-și ajute aproapele, să vorbească frumos, să facă fapte bune, să dea de pomană și să se căiască pentru toate păcatele pe care le-au săvârșit în perioada ce a trecut.

Ce înseamnă, de fapt „să fii luat din căluș”. Explicatia pe care foarte puțini au știut-o până acum
arhivă presă

Nu ai voie să te speli pe cap de Rusalii

Așa cum v-am povestit, zilele de Rusalii sunt extrem de importante și foarte încărcate cu tradiții și obiceiuri. Dar și cu superstiții care mai de care mai interesante. Potrivit uneia dintre ele, de Rusalii nu ai voie să te speli pe cap pentru că vei cădea în păcat.

De asemenea, nu ai voie să intri în vie, să mergi în locuri pustii sau să treci pe lângă păduri și fântâni. Dacă totuși vei face unul dintre lucrurile de mai sus, află că nu va fi deloc bine pentru tine. Se spune că ai toate șansele să întâlnești Ielele și chiar spirite rele.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro