Reclamă

„Eu nu creez păsări, ci zboruri”, Constantin Brâncuşi.

Constantin Brâncuşi, geniul artei contemporane, a dăruit României ceva unic în lume, ceva ceea ce omul a căutat dintotdeauna, o scară la cer: Coloana infinitului.

Infinită a fost iubirea lui Brâncuşi pentru România şi pentru artă. Pentru un timp infinit numele său se va identifica cu cel al ţării noastre. De la un copilaş bătut cu nuiele de tatăl său a ajuns unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea. A mers 2000 de kilometri pe jos, şi-a ars mâinile cu apă fierbinte, a îndurat foamea şi boala, pentru ca în final el însuşi să afirme: „Opera lui Brâncuşi nu este o expresie locală, ea este esenţa celei mai înalte expresii a purităţii universale şi va rămâne de-a lungul secolelor viitoare singurul obstacol peste care nu se va putea trece.” Se pare că eternitatea chiar s-a născut la sat. În România.

Despre geniul lui Brâncuşi se pot spune infinit mai multe lucruri. Însă unul este cert: operele lui nu trebuie respectate, ci iubite!

Acelaşi respect şi dragoste pentru frumos au încercat să le insufle specialiştii din cadrul Sectorului Reintegrare Socială persoanelor internate din cadrul Centrului Educativ prin desfăşurarea unui proiect educativ bazat pe conversaţie, lectură, joc de rol, brainstorming, studiu de caz, dar şi dezbateri şi observaţii.

Obiectivele vizate de acest proiect au fost:

  • Îmbogăţirea nivelului informaţional şi dezvoltarea universului cunoaşterii.
  • Exersarea şi stimularea capacităţilor intelectuale şi formarea atitudinii faţă de fenomenele lumii înconjurătoare.
  • Cultivarea cunoaşterii de tip informaţional.
  • Stimularea capacităţii intelectuale.

Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe doamna subinspector de poliţie penitenciară Mirela Şerban, telefon 0234-344434, int.201, fax 0234 -341200, e-mail: mirela.serban@anp.gov.ro.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro