Reclamă

Toată lumea se întreabă dacă există sau nu pensii contributive la stat, în țara noastră. Ei bine, conform specialiștilor din Poliție, această informație este total falsă, ele neavând nicio legătură cu contributivitatea. Tot ei susțin că pensiile sunt, de fapt 100% speciale pentru că se înmulțesc cu o valoare inventată. 

„Diamantul”, Sindicatul Polițiștilor din România susține că există pensii contributive și pensii speciale. Conform unei postări de pe rețelele de socializare al Sindicatului, singurele pensii de acest gen sunt cele private. Iată ce au transmis aceștia.

Informații despre pensiile contributive, potrivit Sindicatului Polițiștilor

„Se tot spune prin sursele de informare în masă că există pensii contributive și pensii speciale. Acest aspect este unul fals. Singurele pensii contributive sunt cele private unde primești cât ai contribuit plus o dobânda sau nimic dacă se întâmplă ceva deosebit ca în prezent, unde contribuția ta scade întrucât valoarea investițiilor făcute cu banii tăi se diminuează.”, au transmis reprezentanții sindicatului polițiștilor.

Toți românii trebuie să știe asta! Cum se calculează, de fapt, pensiile din România
pixabay.com

Pensiile de la stat nu sunt contributive

Tot ei susțin că pensiile de la stat nu au absolut niciun fel de legătură cu contributivitatea. Sindicatul precizează că aceste pensii contributive „sunt 100% speciale pentru că se înmulțesc cu o valoare inventată care nu are legătură cu contribuția.”

„Acum să revenim la pensiile de la stat. De ce este falsă informația că există pensii contributive? Răspunsul este simplu: modul lor de calcul nu are legătura cu contributivitatea. Cum ar avea legătură? Ar avea dacă s-ar calcula după aceeași formulă ca pensiile private. Adică cât ai contribuit în timpul activității la care se adaugă dobânda și inflația și această sumă să fie pensia ta.

Cum se face în mod real calculul “pensiilor contributive”? Se face un punctaj care are legătura cu venitul încasat de pensionar când lucra care se înmulțește cu “punctul de pensie” care nu are legătură cu contribuția pensionarului, ci cu politica de stat a guvernului. Deci “pensiile contributive” sunt 100% speciale pentru că se înmulțesc cu o valoare inventată care nu are legătura cu contribuția pensionarului”, a explicat Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul”.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro