Pâinea se numără printre cele mai consumate alimente de către români. Fie că este albă, neagră, integrală sau graham, aceasta nu lipsește de pe mesele oamenilor. Cei mai mulți oameni aleg să cumpere pâinea din hipermarketuri și supermarketuri. Totuși, pâinea din aceste lanțuri de magazine nu este cea mai sănătoasă.
Pâinea se obține prin coacerea aluatului, format din amestecul de făină dospită și drojide. Cel mai des este folosită, la realizarea acesteia, făina de grâu. De asemenea, mai poate fi folosită și făina de secară, orz, porumb sau ovăz. Specialiștii recomandă ca pentru realizarea unei pâini mai sănătoase, să se folosească făină integrală și fără să fie alți aditivi alimentari adăugați.
Ce substanțe conține pâinea de pe rafturile magazinelor
Pâinea care este produsă la scară industrială nu este foarte sănătoasă. Putem observa acest lucru foarte simplu; termenul de valabilitate este foarte înaintat. În schimb, pâinea care este făcută în casă va expira după doar câteva zile. Așadar, nu trebuie să fii un expert pentru a-ți da seama care este pâinea naturală de casă și cea din comerț.
Așadar, pâinea din comerț este total diferită față de cea făcută în casă. Procesul industrial începe de la măcinarea grâului, care rafinat, sărăcit de minerale și vitamine, rezultă o făină albă și fără fibre alimentare. Acest tip de pâine este bogat în amidon.
Este bine de știut faptul că această făină este aditivată încă de la moară, cu E-uri, substanțe de albire și conservanți. Toate aceste substanțe sunt adăugate, din start, în făina rafinată.
De aceea specialiștii recomandă ca, înainte să cumpărați o pâine din comerț, să citiți eticheta cu ingrediente, cu atenție. Făina albă din care pâinea este făcută crește riscul cancerului.
În momentul de față, pâinea de pe rafturile supermarketurilor și hipermarketurilor a început să arate ca și cozonacul. Ele conțin mult zahăr și grăsimi. Din păcate, nici pâinea neagră nu este ceea ce pare. Aceasta este făcută tot din făină albă, la care se adaugă coloranți.