De ceva timp, uleiul de ienupăr este tot mai folosit în industria farmaceutică și cosmetică. Chiar dacă este destul de popular, nu multe femei știu la ce ajută uleiul de ienupăr, de fapt. Planta se găsește în Europa, Himalaya, America de Nord și Siberia, boabele de ienupăr fiind folosite și în bucătărie pentru a da gust peștelui și cărnii. Uleiul de ienupăr este un bun antiseptic, detoxifiant, ajută la eliminarea retenției de apă și stimulează circulația sângelui. Pe lângă aceste proprietăți, uleiul de ienupăr este bun și pentru ten sau în ameliorarea durerilor menstruale.
Proprietățile uleiului de ienupăr
Uleiul de ienupăr are beneficii asupra pielii, astfel că este cunoscut pentru proprietățile sale. Poate trata acneea, chiar și pe cea care se încăpățânează să nu dispară, dermatita sau eczeme.
Uleiul de ienupăr poate fi integrat în rutina de îngrijire a pielii, amestecat cu săpun sau gel de duș. Uleiul de ienupăr ajută și la curățarea tenului, în combinație cu lavandă sau palmarosa.
Pe lângă beneficiile pentru piele, uleiul de ienupăr este indicat și pentru păr, eliminând mătreața. Efectele tonice ale uleiului de ienupăr ajută la eliminarea mâncărimilor, iar mătreața nu mai este o problemă.
Un alt beneficiu de care știu puține femei este acțiunea uleiului de ienupăr asupra celulitei. Cum vara doamnele sunt mult mai atente la acest aspect, uleiul de ienupăr reduce din imperfecțiunile celulitei.
Se amestecă două picături din uleiul de ienupăr, cu trei picături de ulei de busuioc, două de lămâie și una de lămâie. La fel de folosit este și amestecul dintre uleiul de ienupăr și cel de migdale pentru reducerea celulitei, care se aplică pe zonele cu probleme.
Uleiul de ienupăr ajută și la calmarea durerilor menstruale. Astfel că, masajul cu ulei de ienupăr în combinație cu câteva picături de ulei de migdale dulci face minuni în acele zile.