Reclamă

Tichetele de vacanță pe care le primesc salariații vor putea fi folosite și pentru copii. O propunere de lege a fost votată ieri de Camera Deputaților.
Ieri a fost adoptat de Camera Deputaților un proiect pentru modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de vacanță. Acestea vor putea fi utilizate pentru taberele școlare sau naționale ale copiilor, atât timp cât se desfășoară pe teritoriul țării. Taberele îi pot ajuta pe copii să își dezvolte anumite abilități și să interacționeze cu persoane noi.

Salariații care lucrează la stat primesc tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei. În mediul privat, ele pot ajunge până la șase salarii minime brute pe economie. Ministerul Turismului și Antreprenoriatului a anunțat că într-un an tichetele de vacanță pentru bugetari au ajuns la 300 de milioane de euro în domeniul turismului. În mediul privat s-a ajuns doar la 50 de milioane de euro.

„Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor, prevede proiectul. “, este scris în proiectul de lege.

Sursa foto: Social media

S-a mărit valoarea tichetului de masă

Cu acest proiect de lege s-a mărit și valoarea unui tichet de masă. Ele vor ajunge de la 20 de lei la 30 de lei în următoarea perioadă și este valoarea maximă pe care o pot avea. Au existat mai multe propuneri pentru creșterea la 40 de lei, dar au fost respinse.

„Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.“, se mai arată în proiectul de lege.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro