Se crede că pepenele verde a fost descoperit pentru prima dată acum peste 4.000 de ani în Africa de Nord-Est.Este dulce și suculent, făcându-l perfect pentru a-ți potoli setea în timpul căldurii verii.
Acest fruct rotund mare are coaja verde și pulpa de culoare roșu aprins. De asemenea, este plin de nutrienți, inclusiv antioxidanți și vitaminele A și C.Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde.
Te ajută să te hidratezi
Menținerea hidratării este importantă pentru ca organismul să funcționeze corect. Reglarea temperaturii corpului, funcția normală a organelor, livrarea de nutrienți către celule sunt doar câteva dintre procesele corpului care se bazează pe o hidratare adecvată. Consumul de alimente cu un conținut ridicat de apă poate ajuta să ofere corpului dumneavoastră apa de care are nevoie pentru a funcționa corect. Pepenele verde conține 92% apă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru aportul zilnic de apă.
În plus, datorită conținutului său ridicat de apă, acest pepene galben are o densitate calorică scăzută. Cu alte cuvinte, foarte puține calorii pentru greutatea sa totală. Consumul de alimente cu densitate scăzută de calorii, cum ar fi pepenele verde, poate ajuta la gestionarea greutății, menținându-vă să vă simțiți sătul mult timp.
Plin de substanțe nutritive
Pepenele verde conține o varietate de nutrienți. Printre aceștia se numără inclusiv potasiu, magneziu și vitaminele A și C. De asemenea, are un conținut relativ scăzut de calorii. Pepenele verde este, de asemenea, o sursă bogată de citrulină , un aminoacid care poate îmbunătăți performanța la efort. În plus, este bogat în antioxidanți , inclusiv vitamina C, carotenoizi, licopen și cucurbitacină E.
Poate avea efecte anticancerigene
Mai mulți compuși vegetali găsiți în pepene verde, inclusiv licopenul și cucurbitacina E, au posibile efecte anticancerigene. Deși rezultatele studiului sunt mixte, aportul de licopen poate fi asociat cu un risc mai scăzut de apariție a unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată și cancerul colorectal