Reclamă

Este o vorbă veche conform căreia „Nicio masă fără carne”, însă unii ar spune „Nicio masă fără pâine”. Cam așa ar suna o regulă nescrisă care s-a transmis de ceva ani, din moș strămoș. Este destul de bine cunoscut faptul că românii, dar nu numai, au o adevărată pasiune pentru pâine, fie că e albă, fie neagră, de secară, maia, etc.

Trebuie să cunoașteți însă că, dacă vă doriți să duceți o viață sănătoasă trebuie să țineți cont de sfatul specialiștilor și să eliminați pe cât posibil pâinea din alimentație.

1. De ce este bine să renunți la pâine?

Tot mai mulți experți spun că nu este deloc benefic consumul de pâine. Dar de ce? Așa că, dacă este consumată în exces, pâinea poate avea anumite riscuri pentru sănătatea ta. Spre exemplu, crește nivelul zahărului din sânge, conținutul crescut de carbohidrați poate provoca un dezechilibru digestiv, glutenul, proteina prezentă în grâu, poate dezvolta intoleranțe sau sensibilități și nu în ultimul rând este bine cunoscut faptul că pâinea influențează și creșterea în greutate.

2. Cu ce trebuie înlocuită pâinea dacă prezinți intoleranță la gluten?

Pentru cei care se întreabă dacă mămăliga este mai sănătoasă decât pâinea, răspunsul este DA. Nu numai pentru că are mult mai puține calorii, dar are și foarte multe beneficii pentru sănătate. Are un indice glicemic redus şi o bună sursă de betacaroten. Totodată, nutriționiștii spun că mămăliga sprijină dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine, putând preveni afecţiuni grave cum este cancerul de colon.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro