Reclamă

Baconul se bucură de popularitate în toată lumea. Este un tip de carne afumată care este de câțiva ani pe rafturile din magazinele românești. De cele mai multe ori se prepară pentru micul dejun alături de omletă. 

Dacă îți dorești un mic dejun sățios, ei bine, omleta cu bacon și pâine prăjită este alegerea perfectă. Baconul se prepară ușor și este delicios. Mai jos sunt câteva sfaturi de gătit pentru iubitorii de bacon. Ce trebuie să faci pentru a se prăji demențial.

1. Tigaia nu se încinge

Tigaia nu se încinge pentru pregătirea baconului. Fâșiile se lasă să se încălzească împreună cu tigaia. Nu se adaugă ulei ci mai degrabă puțină apă. Totodată, nu-l prăji niciodată la foc mare fiindcă va avea un gust cauciucat. Cel mai bine este focul mediu, chiar scăzut.

2. Grăsimea rămasă se poate refolosi

Untura are mai multe utilizări, atât în bucătărie, cât și în afara ei. Anumite preparate sunt mai delicioase cu untură decât cu ulei. Grăsime rezultată după gătirea baconului nu trebuie aruncată. Ea se poate folosi ca înlocuitor pentru ulei sau unt. Dacă vrei să o folosești în afara bucătăriei, poți face lumânări.

Sursa foto: Social media

3. Nu prăji baconul rece

Baconul se pune la prăjit după ce a stat câteva minute la temperatura camerei. Cel mai bun interval este între 15 și 30 de minute. Dacă îl gătiți rece nu va avea cel mai deosebit gust și nimeni nu își dorește acest lucru.

4. Folosește cuptorul pentru bacon

Toată lumea crede că baconul are un gust mai bun dacă este prăjit în tigaie. Ei bine, nu este mereu așa. Dacă trebuie gătită o cantitate mai mare, cuptorul poate fi ajutorul vostru de nădejde în acest sens. Tot ce ai nevoie este o tavă și hârtie de copt. Ea va permite grăsimii să curgă, iar rezultatul va fi o slănină crocantă și gustoasă.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro