Reclamă

Unul dintre obiceiurile care stârnit confuzie în rândul internauților sunt aplauzele pe care pasagerii le oferă piloților la aterizarea aeronavei. Gestul este constant criticat în mediul online și mulți români nu înțeleg de ce conaționalii lor procedează în acest fel. 

Piloții nu aud aplauzele

Un studiu a scos la iveală faptul că 40% dintre pasageri aplaudă la aterizare. Se pare că românii nu conduc această ierarhie. Cei care conduc topul aplauzelor în aeronave sunt italienii. Călătorii spun că aplauzele sunt o formă de mulțumire pentru echipajul care a adus aeronava în siguranță la sol.

Un pilot a oferit răspuns la curiozitatea oamenilor, și anume, dacă ei aud aplauzele de la sfârșitul zborului. Din păcate, piloții nu pot auzi modalitatea prin care pasagerii îi recompensează pe cei care pilotează aeronavele. Tehnic, niciunul dintre ei nu aude ceea ce se întâmplă în spate. Aceștia pot afla doar de la însoțitoarele de zbor ce s-a întâmplat. Astfel, persoanele care aplaudă, aplaudă mai mult pentru sine decât pentru altcineva.

 

@pilot_simona Reply to @narcisioanoprisan ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Și totuși, care sunt motivele pentru care oamenii aplaudă

Privind lucrurile în profunzime, se poate constata că mulți aplaudă pentru a scăpa de tensiunea acumulată în timpul zborului. Iar alții din superstiție.

Unii pun aplauzele pe seama vremurilor când avioanele nu erau așa sigure, iar pasagerii se bucurau când ajungeau la destinație.  În prezent, cu toate că avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport, foarte mulți pasageri au frică de zbor și nu le este ușor să călătorească pe calea aerului. Pentru aceștia, momentul când avionul atinge solul este unul de liniște și relaxare, iar aplaudatul reprezintă o formă de eliberare a tensiunilor.

Potrivit unor stereotipuri, moldovenii aplaudă la aterizarea avioanelor sau, cel puțin, piloții s-au întâlnit cu un asemenea fenomen. Totuși, în unele state din SUA, în Filipine, Puerto Rico și alte regiuni din lume se poate observa aceeași tradiție.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro