Reclamă

Guvernul României a aprobat, joi, ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii care obțin venituri sub 2.000 de lei. Banii vor fi distribuiți românilor în luna iulie, atunci când vor primi pensie.

Despre acești bani analiștii susțin că este ca un calmant pe care un bolnav în primește atunci când este în comă. Mai exact, această sumă nu i-ar ajuta deloc pe bătrânii României.

700 de lei pentru pensionarii români

”Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi acordarea unui ajutor financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat şi pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 lei”, a transmis Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă. 

Așadar, aproximativ 3.300.000 de pensionari afectați de creșterea uriașă a prețurilor din ultima perioadă vor primi acest ajutor din partea statului. Reamintim că această sumă  de 700 de lei se acordă o singură dată.

Guvernul României a încercat să ia mai multe măsuri de sprijin pentru a ajuta românii, în această perioadă de criză. Așadar, recent a fost aprobat încă un pachet de măsuri de sprijin pentru români. Printre măsuri se regăsesc acești 700 de lei acordați pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei, dar și posibilitatea amânării ratelor la bănci.

Sursa foto: Social media

Încă 250 de lei de la stat pentru aceste persoane

De asemenea, mai este o strategie pentru pensionarii care au pensii până la 1.500 de lei. Aceștia vor primi 250 de lei din două în două luni, iar pe lângă acești bani, vor mai primi și suma de 700 de lei.

Marius Budăi mai spune că, dacă Guvernul va avea cifre pe masă, atunci în continuare se va gândi și la următoarele măsuri. Ministrul Muncii recunoaște faptul că nu este o situație fericită pentru omenire, însă aceste probleme nu se întâmplă numai în România, ci peste tot în lume.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro