Reclamă

Adriana Iliescu este o fostă profesoară universitară de limba și literatura română ce a ajuns cunoscută ca „cea mai bătrână mamă din România.” Aceasta i-a dat naștere Elizei la vârsta de 66 de ani. De atunci au trecut 17 ani, iar fiica sa va termina liceul și are planuri mari pentru viitor.

Eliza Iliescu a terminat Liceul „Dimitrie Paciurea” din Capitală cu media peste 9,50, ceea ce a făcut-o să devină șefă de promoție. Deși urmează examenul de Bacalaureat, unde mulți elevi să simt emoționați, Eliza nu are nicio frică. Aceasta recunoaște că s-a pregătit intens și nu îi este teamă de nicio materie.

„M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții!”, a spus Eliza Iliescu pentru Impact.ro.

Sursa foto: Arhivă

Eliza Iliescu va merge la două facultăți

Eliza Iliescu va deveni studentă după ce va încheia cu examenul maturității. Aceasta își dorește să urmeze în paralel cursurile a două facultăți din București. Nu s-a gândit niciun moment să meargă la studii în străinătate, pentru că nu vrea să-și lase mama singură.

A decis că va merge la Facultatea de Litere și Facultatea de Filosofie, pentru a-i călca pe urmele mamei sale. Adriana Iliescu și-a crescut fiica singură și a învățat-o tot ce știe despre lume și cum să se descurce în viață, mai ales că este singură. Eliza știe că parcursul său academic va fi unul mai greu, dar este pregătită pentru acest lucru.

„Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate. Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei.”, a mai adăugat Eliza Iliescu.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro