Reclamă

Majoritatea femeilor care își doresc să aibă o piele bronzată fac eforturi pentru a o obține. Fie că se bucură de primele raze de soare și stau la plajă sau folosesc autobronzate, acestea nu obțin mereu efectul dorit. O altă categorie a doamnelor apelează cu insistență la sedințele de bronzare în atât de controversatul solar. Chiar dacă mulți medici dermatologi se opun vehement utilizării acestuia, totuși, saloanele de bronzare se bucură de succes, din plin.

Cum ne poate afecta uleiul de măsline folosit pe piele în timpul expunerii la ultraviolete

Uleiul de măsline se numără printre soluțiile la care apelează multe dintre femei înainte de a se bronza. Deși acesta accelerează bronzul, nu are nici un fel de factor de protecție împotriva arsurilor. Astfel, pielea poate avea de suferit grav în urma utilizării acestuia.

Este adevărat că uleiul de măsline conține antioxidanți benefici pentru o piele strălucitoare. Studii recente au arătat însă că molecula acestui tip de ulei este mult prea mare pentru a penetra stratul exterior al pielii. Astfel, mitul legat de utilizarea uleiului de măsline pentru hidratare ar fi complet demontat.

Medicii dermatologi le recomandă doamnelor care frecventează saloanele de bronzare să diminueze cât se poate de mult expunerea la UV. De altfel, doamnele sunt îndrumate să utilizeze numai creme testate clinic. Astfel, pot fi evitate riscurile uriașe de a arde pielea sau mai grav, de a ajunge la un cancer de piele.

Uleiul de cocos este la fel de utilizat în procesele de bronzare. Ca și în cazul celui de măsline, acesta conține acizi grași, dar nu are capacitatea de a forma pelicula care să protejeze pielea de arsurile solare. Doamnele și mai ales tinerele sau chiar adolescentele, trebuie să acorde o deosebită atenție produselor pe care le folosesc pe piele înainte de a se expune la soare. Petele sau arsurile solare pot lăsa pe piele chiar și urme permanente, total inestetice.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro