Reclamă

Pelinul este indicat în afecțiunile hepatice și diabetice, datorită calităților sale depurative. Această plantă se bucură de aprecieri și când vine vorba de alte afecțiuni, de edeme renale până la gastrite. Calitățile sale terapeutice îl recomandă inclusiv pentru creșterea rezistenței organismului împotriva bolilor virale. Totuși are și contraindicații, ceea ce înseamnă că trebuie să îl folosim numai în cunoștință de cauză. 

Efectele terapeutice

Fitoterapeutul Elena Badea a explicat că pelinul este un tonic amar, emanagog şi antihelmitic, colagog, antibacterian, antiseptic și schizoticid. Proprietățile amare ale pelinului au un efect colotrop, stimulează funcționalitatea vezicii biliare, ceea ce contribuie la îmbunătățirea stării generale.

Calitățile pelinului (pelinul alb) sunt date de principiile sale amare (absintină, artabsina, anabsintina), ulei volatil, vitaminele B6 și C, substanțe de natură carotenoidica, fitosteroli, lactone, acizi organici, și nu numai.

Înainte de orice, pelinul este cunoscut pentru efectele terapeutice pe care le are în cazul afecțiunilor căilor gastro-intestinale. Infuzia de pelin curăță aceste căi, distrugând inclusiv viermii intestinali.

Această plantă este adesea folosită în afecțiuni precum oxiuraza, edeme renale, gastrite hipoacide, anorexie, constipații și răni greu vindecabile. Pelinul s-a dovedit a fi un bun remediu și în tratamentul ficatului și al bilei.

Beneficiile uluitoare ale pelinului, asupra organismului nostru. La ce ne ajută acesta, de fapt
Natura vindecătoare

Infuzia de pelin

Specialistul în fitoterapie spune că pelinul întărește imunitatea organismului și tocmai de aceea este recomandat în tratamentul pneumoniei și gripei. Cea mai ușoară de preparat este infuzia de pelin. Pentru a pregăti aceasta este nevoie de una-două lingurițe de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se recomandă consumul a două ceaiuri pe zi, înainte de mese, pentru stimularea poftei de mâncare sau după mese, pentru alte afecțiuni enumerate mai sus.

De asemenea, preparatele din pelin nu se administrează femeilor gravide, celor care alăptează și nici bolnavilor de ulcer. Înainte de începerea unei cure cu această plantă, este recomandată consultarea unui medic specialist.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro