Reclamă

Maria Ploae a ajuns la frumoasa vârstă de 71 de ani și este una dintre cele mai apreciate artiste din perioada comunistă. Primul rol l-a obținut încă din studenție, când a fost remarcată de Sergiu Nicolaescu. De-a lungul anilor a interpretat roluri multiple care au făcut-o tot mai cunoscută.

În 1974 obține primul său rol în „Un comisar acuză,” după ce Sergiu Nicolaescu a remarcat-o încă din anii studenției. A jucat în mai multe filme care i-au adus succesul, precum mama Lizucăi în desenul animat „Dumbrava Minunată,” sau rolul din „Frații Jderi.” La vârsta de 71 de ani a rămas la fel de cochetă, având trăsături perfecte, la fel ca în tinerețea sa.

Actrița și-a închiriat vocea și pentru celebrele desene animale „Prințesa și broscoiul.” Prima variantă originală a vocii a aparținut lui Oprah Winfrey. Aceasta este conectată cu fanii săi prin rețelele de socializare, având un cont de Facebook, unde postează diferit fotografii cu ea.

Sursa foto: Social media

Maria Ploae a scris și o carte de memorii

Maria Ploae a avut o viață plină de pasiune și de succes. Actrița a fost pe scenă timp de 40 de ani și a încântat mii de spectatori prin rolurile sale. Aceasta a recunoscut că își admiră colegii de breaslă pentru tot efortul pe care îl fac. Pentru toată cariera sa, a scris și o carte de memorii, numită „Maria Ploae – viața pe scene.”

„Am rămas cu aceeași dragoste și admirație față de actori pentru că au o viață deosebită. Actorii dăruiesc mult, se consumă mult, sunt oameni deosebiți. Aceasta a fost și viața mea, am trăit lângă ei. Am avut parte, mai ales în film, de cei mai mari actori parteneri, asta îți îmbogățește viața. E foarte frumos.”, a spus Maria Ploae pentru Ego.ro.

În anul 2002 primește, pentru întreaga sa activitate, Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, pentru „devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București. ” În anul 2020 primește Premiul de Excelență la TIFF.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro