Reclamă

Vrăjitoria nu mai este de foarte mult timp un subiect tabu pentru români. În țară sunt multe „tămăduitoare” celebre pentru puterile lor vindecătoare. Între dubii și credință, între palate fastuoase și tradiții populare, vrăjitoarele din țară sunt extrem de solicitate.

Vrăjitoarele ghicesc viitorul în palmă, în cărţi, în oglindă, în ghioc, în glob de cristal. Descântă oameni deochiaţi, dezleagă probleme în dragoste, în avere, sexuale, dar şi vrăji făcute de alte vrăjitoare. Scapă oamenii de argintul viu şi de alte afecţiuni, fără bolile grave. Fac vrăji negre asupra oamenilor și multe altele. Câteva „instrumente” pe care le folosesc acestea sunt ghiocul tarotul, bolul, zodiacul, busuiocul. Pentru cele mai multe vrăji albe, acestea folosesc ața neagră, iar pentru magia neagră, aghiasma.

Ce spune specialiștii despre oamenii care merg la vrăjitoare

„La aceste tipuri de oameni, care apelează la serviciile vrăjitoarelor şi care în general au o cultură redusă, funcţionează foarte mult puterea exemplului. Există cazuri de oameni care au mers la vrăjitoare şi le-au prezis unele lucruri care s-au întâmplat. Trebuie să ţinem cont că este un sistem foarte bine pus la punct care, uneori, dă rezultate.

La un alt nivel de cultură, puterea exemplului este mult peste explicaţiile ştiinţifice. Sunt studii care arată că un număr destul de mare de români cred că Universul este situat în centrul galaxiei. Însă, nu cred că numai la noi sunt astfel de cazuri, şi în străinătate oamenii apelează la serviciile clarvăzătorilor., a explicat psihologul Florin Tudose.

De ce merg românii la vrăjitoare. Ce spun psihologii despre practicarea magiei albe sau negre
pixabay.com

Un alt psiholog, pe nume Cristian Manea, blogger adevărul.ro, mărturisește că și vrăjitoarele sunt un fel de psihologi.

 „Oamenii apelează la vrăjitoare pentru că au nevoie să se convingă că ceea ce este in interiorul lor este adevărat. Acestea au un simţ dezvoltat de a identifica ceea ce îşi doresc cei care apelează la ele. Vrăjitoarele se folosesc de o psiholgoie care chiar dacă nu este una empirică, de cele mai multe dă roade şi îl face pe respectivul pacient să se întoarcă”, a explicat psihoterapeutul Cristian Manea.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro