Reclamă

Un număr de 250 de oi au murit, duminică seara, în urma izbucnirii unui incendiu puternic la un adăpost de iarnă din localitatea mureșeană Șardu Nirajului. Salvatorii au intervenit de urgență, însă nu au mai putut face nimic pentru a salva animalele.

Sute de oi au murit într-un incendiu

Un ajutor de cioban aflat în zonă a observat fumul, însă până să își dea seama de unde vine, flăcările deja au început să distrugă clădirea. O suprafață de 600 de metri pătrați a ars, iar sute de animale au murit. Pompierii au reușit să lichideze incendiul înainte să se propage la întreaga construcție și la anexele învecinate.

Intervenția pompierilor a fost dificilă, deoarece acoperișul construcției unde se adăposteau animalele se putea prăbuși oricând.

Incendiu puternic în Târgu-Mureș! Peste 200 de oi și miei au ars de vii. De la ce au izbucnit flăcările

„La sosirea gărzilor, la locul intervenţie, incendiuul se manifesta generalizat în interior în care din păcate se aflau aproximativ 250 de ovine, miei si oi care au fost găsite decedate. Intrevenţia a fost una dificilă deoarece materialele portante au fost arse şi exista pericolul de prăbuşire în interiorul saivanului pentru echipele de intervenţie”, a declarat pompier plt. adj Toduţ Raul, şeful gărzii de intervenţie al detasamentului de pompieri Târgu-Mureş.

Pompierii au mai reușit să salveze doar 10 oi

Pompierii sosiți la fața locului au reușit să mai salveze doar 10 oi și trei porci. Se pare că focul ar fi pornit de la un scurtcircuit la instalația electrică. Proprietarul nu era asigurat, iar paguba se ridică undeva la 150 de mii de lei.

„De la curent a luat foc, aici nu era nimeni, dacă observam mai repede puteam să salvez oile na… dar am crezut că, careva a dat foc la murdărie”, spune un cioban, conform Știrilorprotv.ro.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro