Reclamă

Procesul lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul uciderii Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, are un nou termen pe data de 31 mai. Bărbatul este judecat de Tribunalul Olt pentru uciderea tinerelor din Caracal. 

Se împlinesc aproape 3 ani de când Gheorghe Dincă a fost arestat

Gheorghe Dincă a ajuns în atenția tuturor în vara lui 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o adolescentă în vârstă de 15 ani, a sunat de trei ori la serviciul de urgență 112, spunând că a fost răpită și violată de bărbatul care ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie.

Acum, la aproape 3 ani de când a fost închis, continuă să iasă la iveală detalii cutremurătoare despre el. Pe 31 mai va avea loc un nou termen al procesului lui Gheorghe Dincă. De data aceasta, instanța va decide dacă aprobă sau nu „experimentul cu butoiul” cerut de inculpat.

„E o cauză care interesează siguranța întregii comunități. E de interes național ca ședința de judecată să fie publică.”, insista avocata familiei Luizei Melencu, conform Libertatea.

Ce a cerut criminalul din Caracal

Înainte de a ajunge iar în fața magistraților, criminalul din Caracal a cerut instanței mai multe lucruri, oarecum absurde.

  • să se realizeze trei contraexpertize (genetică, antropologică şi ştiinţifică), privind extragerea ADN-ului victimei Alexandra Măceşanu;
  • să se execute un experiment judiciar cu privire la arderea unui cadavru de animal, cu greutatea aproximativă a victimei, într-un butoi similar cu cel în care se presupune că ar fi fost arsă Alexandra Măceșanu;
  • să fie precizat exact cum a stabilit medicul legist că victima Alexandra Măceşanu a fost omorâtă la data de 26.07.2019, în lipsa cadavrului.

Pe deasupra, Dincă a cerut audierea anumitor martori, precum Ştefan B., despre care spune că ar fi „adevăratul răpitor al celor două victime”. În schimb, Ștefan Risipițeanu a pledat nevinovat, însă Dincă susține că acesta l-a amenințat, când a fost scos din sala de judecată.

„Ia vezi ce declari acolo, că-ţi iau gâtul!”, i-ar fi strigat complicele său.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro