Reclamă

Au fost zile de doliu, după ce un mare campion de box din Ucraina a decedat la vârsta de numai 30 de ani. Sportivul a căzut pe front, în urma unei confruntări cu trupele rusești. Acesta s-a angajat în luptă încă din primele zile ale războiului, iar acum și-a găsit sfârșitul.

Oleg Prudky, dublu campion ucrainean la box, a murit într-una din confruntările în care a fost implicat în prima linie a frontului. Acesta s-a stins din viață la vârsta de numai 30 de ani. Bărbatul s-a numărat printre sportivii care s-au alăturat forțelor de apărare încă de la începutul războiului cu Rusia. Mai exact, campionul s-a înrolat în forțele speciale de poliție care au acționat alături de autoritățile din regiunea Cerkași, în ultimele trei luni.

Oleg Prudky a decedat alături de alți patru colegi din trupele polițienești ucrainene într-o confruntare cu militarii ruși.

„Anunțăm cu tristețe că maestrul sportului din clasa internațională de box, campionul din Ucraina, Oleg Prudky, a murit în luptele cu ocupanții ruși. Condoleanțe familiei! Veșnică amintire pentru tine, Oleg”, se arată într-o declarație a Federației Ucrainene de Box.

Doliu în lumea box-ului. Un mare campion s-a stins din viață la numai 30 de ani
Social media

Familia sportivului este în doliu

Oleg Prudky a lăsat în urmă multă durere. Acesta era căsătorit și avea două fetițe. De asemenea, cariera sa era înfloritoare. Oleg Prudky a fost un sportiv determinat și muncitor, care nu se dădea înlături nici de la cel mai greu antrenament.

Sportivul a fost de două ori campion al Ucrainei la box, primul din istoria regiunii Cerkași. El a câștigat medalia de aur la categoria 60 de kilograme. Președintele Federației regionale de box, Serghei Tișcenko, a vorbit despre performanțele acestuia și despre ambiția de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

„Îmi amintesc acum cum antrenorul spunea cât de dornic erai să faci box, mergând cu bicicleta zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenament (…) Toată lumea își amintește luptele tale incredibile”, a spus Serghei Tiscenko.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro