Reclamă

În Capitală există un loc despre care mulți români n-au auzit și nu l-au văzut până acum. Acesta se află în Gara de Nord. Nici măcar bucureștenii n-au știut despre existența lui. Este descris prin eleganță și istorie. Cu toate acestea, oamenii nu au avut acces, iar ușile înalte au fost deschise de foarte puține ori.

După cum spuneam, Salonul Regal, căci așa se numește are ușile deschise doar cu prilejul câtorva ocazii, cum ar fi evenimentele speciale și pentru care se depun cereri oficiale. Istoria locului a început încă din anii 1926.

Care este locul neștiut din Gara de Nord a Bucureștiului

Gara de Nord din Capitală ascunde o adevărată bijuterie. Este vorba despre Salonul Regal, locul în care familia regală aștepta trenul odinioară. Salonul cu pricina încă își păstrează aerul nobiliar, chiar dacă a trecut aproape un veac de la înființarea lui. Acesta a fost reabilitat în 2013, dar nu a fost deschis pentru a putea fi vizitat. A fost necesară o perioadă de aproximativ 7 ani pentru a fi alese cele mai deosebite detalii pentru a face din acest loc o încăpere unică în țară.

arhivă presă

Cum arată Salonul Regal

Salonul are camere împărțite cu panouri, iar plafoanele sunt decorate cu detalii atent lucrate. Lampadarele au fost aduse din Paris, iar pereții sunt acoperiți cu marmură. La început, mobilierul a fost confecționat din piele roșie, dar odată cu trecerea timpului aceasta a fost înlocuită cu catifea de aceeași nuanță. Rolul său din prezent nu mai este același. Acum, Salonul servește mai puțin Casei Regale.

„Salonul Regal este promovat anual, ca obiectiv cultural în perioada derulării programului educaţional Şcoala Altfel, când îşi deschide uşile pentru fiecare vizitator, fie că este elev sau simplu călător, dar şi iubitorilor şi pasionaţilor de istorie feroviară. De asemenea, de două ori pe an, Salonul Regal are statutul de intrare oficială în Capitala pentru pasagerii trenului Orient Expres.”, au declarat reprezentanții CFR SA.

Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro