Reclamă

Șampoanele conțin substanțe chimice , inclusiv sulfați și uleiuri minerale, care nu sunt prietenoase cu pielea scalpului, dar nici cu părul. Așadar, uneori acestea îți pot face mai mult rău decât bine.

În acest articol vei descoperi câteva alternative naturale ce pot înlocui șamponul.

Bicarbonat de sodiu

La început, s-ar putea să vi se pară că acest sfat este puțin șocant. Bicarbonat de sodiu în părul tău? Nu vă faceți griji, bicarbonatul de sodiu este de fapt un  exfoliant natural , ceea ce înseamnă că poate îndepărta celulele moarte ale pielii și murdăria. Poate reduce excesul de ulei și vă poate ajuta să vă scăpați scalpul de descuamare și mâncărime. Una peste alta, îți detoxifică ușor părul.

Rețetă : Folosește 1 lingură de bicarbonat de sodiu pentru 1 cana de apă. Puneți amestecul pe părul umed și frecați-l, începând de la rădăcini.

Sursa: Social media

Oțet de mere

Oțetul de mere oferă minerale și vitamine esențiale pentru a susține strălucirea, puterea și netezimea părului. De asemenea,  ajută la menținerea culorii părului și ajustează echilibrul pH-ului părului.

Rețetă: Se amestecă o lingură de oțet de mere cu o cană de apă într-o sticlă și se agită. Turnați-l pe păr după ce l-ați spălat și apoi clătiți-l bine.

Ulei de nucă de cocos

Plin de vitamine ,  stimulează creșterea părului, îl salvează de uscăciune și vă protejează de influențele negative ale mediului. De asemenea, previne căderea părului și este util în tratarea mătreții.

Rețetă: Aplicați noaptea ulei de cocos pe părul uscat, asigurându-vă că fiecare șuviță este acoperită, apoi înfășurați-l cu un prosop și lăsați-l să stea timp de 20-30 de minute.

Ceai

Acest lucru poate suna ciudat, dar data viitoare când fierbi apă pentru a-ți face o ceașcă de ceai bună, pregătește și una pentru păr. Datorită cofeinei, ceaiul stimulează fluxul sanguin, hidratarea pielii și livrarea de oxigen în corpul tău – și toate aceste lucruri îmbunătățesc direct creșterea părului și previn căderea părului!

Rețetă: Preparați o oală cu ceai, lăsați-o să se răcească și turnați-o pe cap (asigurați-vă că nu mai este fierbinte).


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro