Reclamă

Ucraina raportează un incendiu masiv în apropierea zonei de excludere a CNE de la Cernobîl.

La ora 02:10 pe 18 mai, incendiul a fost localizat pe o suprafață de 45 de hectare. Începând cu ora 09:00 există descompunere de iarbă uscată și cioturi.

Un incendiu masiv a izbucnit în pădurea din apropierea locului celui mai grav dezastru nuclear din lume, centrala nucleară de la Cernobîl, a informat marți Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

1.Extinderea incendiului

Un nou incendiu a izbucnit la Cernobîl. Cât de gravă este situația de la centrala nucleară
Captură TV

Incendiile s-au extins miercuri în zona de excludere a fabricii. Iar Ucraina a dislocat peste o duzină de pompieri și patru unități de echipamente pentru a controla dezastrul. Potrivit Serviciului de Stat de Urgență, incendiul a izbucnit în jurul orei 2:10, ora locală, și s-a localizat pe o suprafață de 45 de hectare.

Incendiul s-a extins în zona de excludere a Cernobîlului pe zone mari. Flăcările au ars la câțiva metri înălțime. În timp ce salvatorii care purtau măști și echipament de protecție au încercat să stingă flăcările. Serviciul de stat de urgență al Ucrainei a distribuit filmările dramatice ale incendiului pe canalul său Telegram.

„Pe 17 mai în apropierea satului.”, au scris ei în legendă.

În continuare, pompierii au informat că incidentul s-a produs în pădurea din districtul Vyshhorod. Litierul forestier a luat foc, iar „pompierii noștri au salvat un locuitor din zonă”, a postat pe aplicația de mesagerie Telegram. În tehnicile de stingere a incendiilor au fost implicate până la șaisprezece salvatori și patru unități.

2.Zona de excludere a Cernobîlului este desemnată oficial drept „supusă riscurilor”

Cu o suprafață de aproximativ 1.000 de mile pătrate, zona de excludere a Cernobîlului este o zonă desemnată oficial ca predispusă la riscuri. Situată în jurul locului dezastrului reactorului nuclear de la Cernobîl.

Forțele ruse capturaseră centrala nucleară de la Cernobîl și ținuseră ostatici personalul. Soldații ruși confiscaseră și facilitățile din Zona de Excludere și mărșăluiseră în două coloane spre granița cu Ucraina. Dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986 a implicat o explozie gigantică care a sfâșiat reactorul nr. 4 de la Cernobîl.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro