August și septembrie sunt întotdeauna asociate cu pepenii verzi. Și există câteva trucuri care vă vor ajuta să alegeți pepene verde copt, dulce și crescut natural. De exemplu, măsurarea dimensiunii unui pepene verde cu ajutorul unei benzi vă poate ajuta să faceți alegerea potrivită. În plus, introducerea unei bucăți de pulpă de pepene verde în apă curată, la temperatura camerei, înainte de a o servi, va ajuta la evitarea problemelor inutile.
În acest articol am adunat recomandări utile despre cum să evitați greșelile atunci când cumpărați acest fruct delicios.
O coajă galbenă este semnul unei concentrații mari de nitrați.
Azotul este un element important pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Cu toate acestea, cultivatorii de pepene verde tind să depășească normele acceptabile, deoarece acest truc îi ajută să facă fructul să crească mai mult. Un cumpărător se poate otrăvi după ce consumă acest tip de pepene verde. De aceea, atunci când tăiați fructele, fiți atenți la culoarea coajei nu trebuie să fie galbenă, în timp ce pulpa să nu conțină dungi albe.
Verificați dacă pepenele are găuri
Unii oameni cred că găurile din pepene verde sunt urme de la insecte și nu ace de nitrați, dar totuși încearcă să stai departe de fructele cu găuri. Chiar dacă este bun în interior, o parte din pulpa sa se va strică din cauza găurii.
Pune o bucată de pulpă în apă înainte de a mânca un pepene verde
Puteți verifica concentrația de nitrați într-un pepene verde și puteți evita otrăvirea punând o bucată mică din pulpa acestuia în apă curată la temperatura camerei. Dacă fructele sunt periculoase, apa va căpăta o culoare roz strălucitor și ar fi bine să aruncați pepenele.
Un pepene verde nu ar trebui să fie ușor când îl ridici
Uneori, chiar și o coajă frumoasă și netedă, o nuanță galbenă și o coadă uscată nu pot garanta că acest pepene verde este gustos. Nu uitați să-l cântăriți întotdeauna înainte de a-l cumpăra. Acesta ar trebui să fie dens și greu. Un fruct copt ar trebui să fie destul de greu când îl ridici.