Reclamă

Astăzi, 17 mai vremea se păstrează caldă, dar atmosfera va di instabilă. În mai multe zone ale țării ploile își vor face apariția alături de descărcări electrice și chiar gridină.

Maximele se încadrează între 21 și 31 de grade Celsius, temperaturile cele mai ridicate fiind în sudul Olteniei sau Munteniei.

Vremea în zonele țării

Pe litoral vremea se anunță frumoasă până seara, când vor apărea câțiva nori pe cer. Ploile torențiale sunt așteptate în partea a doua a zilei. Temperaturile ajung până la 30 de grade în zona Bărăganului, iar pe litoral maxima este de 24 de grade Celsius.

În Moldova și în Nordul Munteniei, norii vor acoperi cerul și vor apărea aversele. Vremea va fi călduroasă și se vor înregistra până la 28-30 de grade Celsius la amiază.

În partea de vest a țării, cerul se anunță mai noros și apar averse de ploaie alături de descărcări electrice, împreună cu descărcări electrice și vânt puternic. Temperaturile ajung până la 24 de grade Celsius.

În partea Transilvaniei instabilitatea va crește treptate și vor apărea câteva ploi destul de rapide. În sud vor fi și căderi de grindină și vijelii, iar în zona montană cantitățile de apă vor fi însemnate. Maximele zilei ajung până la 26 de grade.

Oltenia va avea parte de o atmosferă instabilă. Soarele va fi trecător, cerul fiind mai mult înnorat, iar ploile apar pe timpul zilei. Ele vor veni însoțite de tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe m/p, iar temperaturile ajung la 31 de grade.

Sursa foto: Social media

Vremea în București și la munte

În  Capitală se anunță vreme călduroasă, temperaturile ajungând la 30 de grade Celsius la amiază. Spre seară și la noaptea, vor apărea adversele însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Minima zilei va ajunge la 15 grade.

În zonele de munte, vremea va fi instabilă. Aversele își vor face apariția începând cu Carpații Occidentali, apoi se extind în masive. Se pot strânge peste 30 de litri de apă pe mp, vor fi și condiții de grindină în zonele mai înalte. Vântul va fi mai intens pe timpul ploilor.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro