Reclamă

Mașina de spălat vase este o utilitate în casele multor oameni. Cu siguranță nimeni nu s-a gândit cine a fost inventatorul ei și în ce an a apărut.

Multe persoane au renunțat la spălatul vaselor în mod tradițional și și-au cumpărat o mașina de spălat vase. Totul se face mult mai rapid și tu nu mai depui niciun efort. Ei bine, aceasta a fost creată chiar de o femeie. Lui Josephine Cochrane trebuie să îi mulțumim pentru obiectul care a simplificat munca din bucătărie.

Inventatoarea a trăit între anii 1838 și 1913 în orașul Chicago. S-a gândit la o mașinărie de spălat vase când a văzut că slujnicele sale spărgeau vasele de porțelan din neatenție în momentul spălării. Josephine a fost ajutată de mecanicul George Butter și a proiectat în garajul ei primul model de mașină de spălat apă, folosindu-se de presiunea apei. În 28 decembrie 1887, invenția a primit și brevet.

Sursa foto: Science museum

Din 1950 mașina de spălat vase a devenit populară

La început doar locațiile cu mulți clienți au achiziționat această invenție, precum restaurantele sau hotelurile. Zeci de ani mai târziu, din 1950 mașinile de spălat vase au început să devină mai populare și să fie prezente în mai multe locuințe ale oamenilor de rând.

Mașina de spălat era mecanică și avea acțiune manuală. Mai târziu, inventatoarea a înființat o companie cu scopul de a se ocupa de producția acestora, cu numele de KitchenAid. Aceasta a devenit o necesitate în majoritatea caselor și ajută la păstrarea în timp a vaselor, curățându-le mult mai eficient.

Mașina de spălat rufe a apărut mai târziu față de cea pentru vase. În 1908 apare prima mașină electrică de spălat rufe și se pune în vânzare pe piața din Statele Unite ale Americii de către compania Hurley Machine Company of Chicago. În partea europeană, invenția a apărut 42 de târziu, în 1950. Până în acel moment, gospodinele spălau rufele în râuri și fiind ajutat e de niște grătare din lemn


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro