În lume, există o mulțime de locuri fascinante despre care nu toată lumea știe. Însă, pe cât sunt de fabuloase, pe atât sunt de înfricoșătoare. În acest articol veți găsi detalii despre cea mai înspăimântătoare piscină naturală din lume. Locul care a fascinat turiștii de-a lungul timpului, a ajuns să fie considerat cea mai spectaculos dintre toate.
Este vorba despre Cascada Victoria din Africa. Turiștii o consideră cea mai încântătoare piscină naturală, iar în limbajul localnicilor, aceasta este numită „Mosi-oa-Tunya”,traducându-se „fumul care tună”. Puteți observa în fotografiile de mai jos, cât de fascinați sunt vizitatorii și cum se distrează în locul devenit o adevărată comoară.
Cascada Victoria, considerată o piscină naturală uimitoare
Cea mai înfricoșătoare piscină naturală din lume se află la 108 metri înălțime. Este situată la marginea Cascadei Victoria, chiar lângă cei mai puternici curenți ai săi. Piscina apare în fiecare an, în lunile septembrie-octombrie. În această perioadă, curenții scad și sunt tăiați de rocile care se înalță deasupra cascadei de pe insula Livingston. Insulă situată între Zambia și Zimbabwe.
Turiștii sunt de fiecare dată ghidați de localnicii obișnuiți cu mediul geografic. Aceștia pot înota în siguranță în piscina creată de zidul de roci. De asemenea, pot admira cascada uimitoare care aruncă peste 1.000 de metri cubi de apă pe secundă. Imaginile sunt de-a dreptul fabuloase, iar curajoșii sau iubitorii de senzații extreme, vor fi decide cu siguranță să viziteze locul.
Curiozități despre Cascada Victoria
- În zonă, se pot observa adesea, bivoli, girafe, elefanți, atnilope sau zebre. Cu puțin noroc, puteți admira câțiva leoparzi și lei.
- Pentru iubitorii de sporturi extreme, cascada este o alternativă de luat în considerare. Aici pot fi practicate sporturi precum raftingul, caiac-canoe, tiroliană sau bungee-jumping.
- Apa cade de la o înălțime de 110 metri, făcând cascada vizibilă de la aproximativ 30 de km. Lățimea maximă a acesteia este de 1707 metri. Debitul variază în funcție de sezon, între 170 și 10.000 de metri cubi pe secundă.