Reclamă

Când te gândești la sucuri, sucul de morcovi probabil nu este primul lucru care îți vine în minte. Sucurile de portocale, mere, struguri și ananas sunt mult mai populare. 

Cu toate acestea, dacă nu ești fan al morcovilor, îi poți transformă într-o băutură delicioasă și totuși să obțîi toate beneficiile pentru sănătate! De exemplu, vă poate ajută să scăpați mai repede de gripă.

1. Crește metabolismul

Vitaminele B din sucul de morcovi ajută organismul să descompună grăsimile, proteinele și carbohidrații și să le transforme în energie. De asemenea, conține fibre alimentare , care vă pot ajuta să vă gestionați greutatea și să preveniți obezitatea.

Sursa: Social media

2.Bun pentru ochi

Vitamina A  din sucul de morcovi este esențială pentru sănătatea ochilor. Este important pentru culoare și vedere la lumină scăzută și protejează suprafața ochiului. De asemenea, reduce riscul de a suferi anumite boli oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă.

3.Întărește sistemul imunitar

Morcovii conțin carotenoizi . Acţionează ca un precursor al vitaminei A, care vă poate stimula sistemul imunitar. Sprijină creșterea și distribuția  celulelor T , care sunt celule albe din sânge care ne protejează corpul de infecții. Vitamina C a acestora vă poate susține și sistemul imunitar.

4.Reduce riscul de a face cancer

Morcovii conțin nutrienți care au  efect antioxidant , ceea ce vă poate reduce riscul de a face cancer . Înseamnă că neutralizează radicalii liberi, care vă pot dăuna celulelor și chiar vă pot deteriora ADN-ul. Fibrele alimentare din morcovi pot ajuta, de asemenea, la prevenirea unor tipuri de cancer.

5.Bun pentru piele

Vitaminele C, E și K, care sunt prezente în sucul de morcovi, pot promova sănătatea pielii. Vitamina C, în afară de faptul că este un antioxidant, poate, de asemenea, să facă cremele de protecție solară să funcționeze mai eficient. În plus, are un efect anti-îmbătrânire, deoarece ajută la producerea de colagen, la vindecarea pielii deteriorate și la prevenirea ridurilor.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro