Reclamă

În România avem parte de multe locații unice, printre care se numără și Poiana Narciselor. Este situată în județul Brașov și este o rezervație naturală protejată. Iată ce poți vedea în zona, dar și cel mai bun moment din an când să vizitezi.

Narcisele sunt unele dintre florile cele mai apreciate în lunile de primăvară datorită delicateții lor. Ele se întrețin ușor și au o mireasmă desăvârșită. Își au originea în partea de nord a Africii și Europei Centrale și există peste 30 de specii, care le fac să aibă culorile petalelor diferite.

Există mai multe legende despre aceste flori înmiresmate. Una dintre acestea vine chiar din Grecia, când este prezentat tânărul Narcis, un băiat care s-a îndrăgostit de propriul său chip. Pentru a se vedea în lac, el s-a aplecat, a căzut și a murit înecat. Se spune că din acel moment au început să crească florile lângă marginea lacului.

Poiana Narciselor este cunoscută sub nume de Dumbrava Vadului. Se află în partea central vestică în județul Brașov, în apropiere de satul Vlad, o distanță de 60 de kilometri până la Brașov. Este cea mai mare poiană cu narcise din toată Europa și are o suprafață de 395 de hectare pe care se găsesc și stejari.

Narcisele din această zonă sunt ocrotite prin lege. Se recomandă vizitarea lor în luna Mai fiindcă este momentul în care ele înfloresc. Mireasma lor te va lăsa fără cuvinte și sigur te va face să revii și anii următori, când va fi sezonul lor.

Sursa foto: Social media

Ce mai poți vedea în Poiana Narciselor

Rezervația naturală cuprinde mai multe plante inedite. Printre ele se numără coada vulpii, stupița sau bulbucul de munte. Biosfera zonei este variată și pot vedea animale, păsări, fluturi și reptile. Mamiferele care se găsesc aici sunt protejate de lege. Se pot vedea căprioare, vulpi sau iepuri de câmp. Păsările care sunt în specii numeroase îi încântă pe vizitatori.
Printre păsările care se pot găsi în zonă sunt corbi, pupeze, mierle, ciocârlani sau acvila-țipăitoare-mică. O altă atracție a zonei o reprezintă speciile numeroase de fluturi care trăiesc acolo. Speciile sunt rar întâlnite, iar vizitatorii se bucură de frumusețea și coloritul lor.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro