Reclamă

Începând cu acest an, Guvernul va acorda un stimulent de inserție în valoare de 1.500 de lei. Iată care sunt persoanele ce se pot bucura de bani de la stat. 

Părinții bebelușilor se pot bucura de suma de 1.500 de lei denumită stimulent de inserție. Pentru ca proaspăta mămică să primească banii, trebuie să îndeplinească câțiva pași ce au fost stabiliți prin hotărârea de guvern 536/2021.

Mămicile care vor renunța la concediul postnatal de creștere a copilului și se întorc la locul de muncă în primele șase luni de la naștere, vor primi din partea statului suma de 1.500 de lei. Acești bani se vor acorda până în momentul în care copilul va ajunge la vârsta de doi ani.  După această perioadă, suma scade la 650 de timp, încă un an. Până la trei ani, părinții vor primi suma de 650 de lei, pe lângă alocația copilului, care este separat.

Pentru a primi acest stimulent de inserție, tot ce trebuie să faceți este să depuneți o solicitare. Termenul maxim pentru a-l trimite este cu 30 de zile înainte de a relua munca. Angajatorul trebuie să elibereze o adeverință prin care să arate reluarea activității de către mămică, precum și perioada de concediu avută pentru creșterea copilului.

Pentru a depune solicitarea, este nevoie de mai multe acte care se atașează dosarului. Fără acestea, solicitarea nu este completă și nu va fi luată în considerare de către autoritățile competente privind stimulentul de inserție.

Sursa foto: Social media

Ce acte mai ai nevoie pentru stimulentul de inserție:

  • Actele de identitate ale părinților
  • Certificatul de naștere al copilului
  • Certificatul de căsătorie
  • Adeverință eliberată de angajator unde să reiasă reluarea activității și perioada concediului de creștere a copilului
  • Dovada reluării activității (decizie, ordin, act adițional)
  • Cerere tip – se va lua de la sediul DGSAPC din localitatea de domiciliu
  • Extras de cont în original cu ștampila și semnătura băncii

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro