Reclamă

Coșurile apar tot timpul, este un ciclu complet natural pentru oricine la orice vârstă.

Ele pot apărea pe tot corpul și pot apărea în multe forme și forme diferite. Este foarte promițător că putem face ceva în privința asta! Există o varietate de abordări naturale pentru a calma pielea și este foarte realizabil să vă readuceți tenul pe drumul cel bun chiar și după ce vă culegeți cosurile.

1. Gheață

Top 5 moduri naturale de a scapa de coșuri. Toate femeile trebuie să știe asta pentru a avea tenul perfect
Pixabay

Cu cât aplicați mai multă gheață pe un coș inflamat, cu atât va începe progresiv să dispară până când va dispărea complet. Gheata va ajuta la vindecarea cosului prin reducerea roseata si acest lucru, la randul sau, face ca cosul sa para mai putin vizibil. Punerea de gheață pe coș poate ajuta, de asemenea, dacă este una dureroasă, cum ar fi un chist.

Puteți alege când să utilizați această procedură cub de gheață. În funcție de rutina zilnică a pielii, îl poți aplica dimineața și seara sau chiar de mai multe ori pe zi. Dacă aveți multe cosuri, utilizați un pachet mai mare de gheață. Pentru doar 1 coș, puneți un cub de gheață acoperit pe coș.

Cum se utilizează:

Curățați-vă ușor cosurile cu apă caldă

Pune un cub de gheață înfășurat pe coș în trepte de 1 minut

Așteptați câteva minute înainte de a-l aplica din nou, deoarece acest lucru va preveni perturbarea țesuturilor

Nu uita să-l scoți înainte de a merge la culcare

Cea mai bună parte este că, chiar dacă nu ai gheață, poți folosi o pungă de legume congelate!

2. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba provine dintr-un copac care este cultivat în locuri uscate precum nordul Mexicului. Este luat din sămânța Simmondsia chinensis și oamenii o folosesc în scopuri medicinale. Umplut cu vitamine și minerale bogate, face exact treaba atunci când vine vorba de hidratarea pielii și poate fi folosit și pentru a lupta împotriva infecțiilor. Ceea ce este și mai bun este că poate fi aplicat pe ochi fără iritații.

Cum se utilizează:

Pune o cantitate mică de ulei pe degete.

Frecați-l ușor pe față.

3. Aspirina zdrobită

Aspirina este un medicament natural, derivat din Spiraea – o mare de arbuști care includ acid salicilic (excelent pentru reducerea acneei) pe care egiptenii antici îl foloseau ca metodă antiinflamatoare. Acest medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) ajută la roșeața și umflarea pe care coșurile le pot provoca uneori atunci când devin chisturi dureroase. Această strategie naturală cu aspirina ar trebui folosită doar dacă cosurile sunt mai grave, adică dacă devin foarte dureroase.

Cum se utilizează:

Zdrobiți aspirina într-o pudră și amestecați-o cu apă caldă.

Când ați terminat cu primul pas, puneți amestecul direct pe coș pentru a reduce inflamația.

Acest lucru va ajuta la tratarea durerii în urma unei erupții cutanate.

Puteți adăuga și niște miere la amestec.

4. Ulei de semințe de in

Uleiul din semințe de in conține un acid gras omega-3 numit alfa-linolenic, care este excelent pentru a reduce umflarea, uscarea și iritația pielii. Acest lucru vă va menține pielea hidratată, va reîmprospăta celulele pielii și vă va uniformiza nuanța naturală a pielii, cum ar fi cireșea de deasupra!

Dacă aveți deja cicatrici cu coșuri și este prea târziu pentru a le vindeca, nu vă faceți griji. Uleiul de seminte de in serveste la indepartarea usoara a cicatricilor cosurilor si a petelor de pe piele.

Cum se utilizează:

Pune 1 picătură de ulei de in pe deget.

Pune-l pe spațiul deranjat al pielii tale.

Amestecă-l.

5. Castraveți

Nu numai că sunt sănătoase pentru interiorul tău, dar sunt și uimitoare pentru exteriorul tău! Castraveții sunt foarte bogați în nutrienți precum vitamina C și acidul folic, sunt, de asemenea, hidratanți și liniștitori pentru pielea dvs., ceea ce înseamnă că sunt superbi pentru a crea o mască de față și pentru a reduce inflamația.

Cum se utilizează:

Amestecați un castravete mic și o cană de fulgi de ovăz.

Amestecați o linguriță din acest amestec cu o linguriță de iaurt.

Așezați pe față.

Se lasa sa actioneze 30 de minute.

Clătiți-vă fața.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro