Reclamă

Dacă ți se întâmplă să se trezești în mijlocul nopții și să nu mai poți adormi este important de știut că trebuie să acorzi o mare atenție frecvenței acestor evenimente neplăcute. Dacă acest lucru are loc o dată la ceva timp, nu este necesar să te îngrijorezi. Când însă vorbim de treziri nocturne de câteva ori pe noapte pe parcursul a câtorva zile, putem vorbi despre insomnie.

Nu lua tratament fără îndrumarea medicului

Multe dintre persoanele care trec prin neplăcutele probleme cu somnul apelează la a luat tratament după ureche. Fie pastilele care au la bază plante și despre care se promovează intens faptul că nu ar provoca dependență, fie se adresează doar farmacistului pentru a primi un medicament de ajutor în acest sens. Este indicat ca atunci când ne confruntăm cu insomniile să apelăm direct la specialist. Chiar dacă nu este atât de cunoscută, ramura somnologiei este o supraspecializare în domeniul medical, specialiștii acesteia putând deseori identifica și trata problemele de acest gen. De cele mai multe ori, insomniile ascund boli ale inimii, cardiovasculare, obezitate și chiar anxietate.

Pare greu de crezut însă tulburările de somn pot crește inclusiv șansele producerii unui accident vascular. Lipsa somnului crește hormonul stresului, iar astfel, organismul poate fi la un pas de a suferi o comoție cerebrală.Ingerarea pastilelor pentru somn în mod consecvent, zilnic, va crea cu siguranță dependența față de acestea.

În medie, organismul uman are nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn atât în cazul femeilor cât și al bărbaților. În cazul copiilor, lucrurile se schimbă complet. Până la vârsta de 2 ani, aceștia pot dormi și 12-13 ore. Totul datorită faptului că în timpul somnului creierul celor mici continuă să se dezvolte. De altfel, celebra sintagmă a bunicilor pentru copii,” dormi ca să te poți face mare”, ascunde un adevăr cât se poate de palpabil. Copiii cresc în somn, iar studiile arată concret acest lucru.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro