Unii consideră că un duș dimineață servește ca o modalitate de a se împrospăta și de a începe ziua.
În timp ce alții văd dușul de noapte ca o modalitate de a se relaxa și de a se relaxa. Cu toate acestea, știința nu este de acord cu această practică. De fapt, dermatologul Sandy Skotnicki, MD. recomandă să faceți duș mai puțin regulat și să spălați doar 3 părți ale corpului.
1.Să faci un duș poate să nu fie o idee bună
Dușul prea des poate face pielea mai mult rău decât bine. De exemplu, îți poate usca pielea, mai ales dacă folosești o substanță abrazivă sau săpun. Mai mult, puteți epuiza uleiurile, lipidele și bacteriile importante care vă ajută pielea să reziste inflamației, să mențină o textură netedă și să-și întărească bariera protectoare.
2.Cât de des ar trebui să faci duș
Potrivit Dr. Chris, medicul rezident al ITV This Morning, dușul în fiecare zi este rău pentru tine, deoarece spăla bacteriile prietenoase care trăiesc pe piele. Mai mult, dușurile zilnice nu sunt doar dăunătoare pentru piele, ci și pentru păr. Dr. Angela Lamb crede că șamponarea excesivă vă poate usca părul și îi poate atenua culoarea.
Prin urmare, mulți dermatologi recomandă să facă duș o dată la două zile, sau de 2 până la 3 ori pe săptămână, iar Dr. Niket Sonpal MD spune că șamponarea o dată la două zile sau mai puțin este ideală.
3. Ar trebui să acordați prioritate axilelor
Spălarea corpului din cap până în picioare cu apă și săpun poate cauza probleme ale pielii. Cu toate acestea, este esențial să se mențină o igienă temeinică în zona axilelor. Dr. Sandy Skotnicki recomandă o rutină de duș în 3 pași care include spălarea axilelor în loc să faceți duș zilnic pentru a evita probleme precum eczema.
4. Ar trebui să prioritizați zona inghinală
Un alt dezavantaj al curățării zilnice a întregului corp poate fi problemele cauzate de dușul cu apă care conține sare și substanțe chimice precum clor, fluor și pesticide. Prin urmare, curățarea zonei inghinale și a celorlalte 2 părți ale corpului poate fi suficientă. Inghinele, ca și axilele, sunt mai predispuse la creșterea părului încarnat și la creșterea ciupercilor. Pentru a evita infecția, trebuie să spălați zilnic această parte privată a corpului.
5. Ar trebui să acordați prioritate picioarelor
Spălarea picioarelor este o parte importantă a rutinei de duș în 3 pași, recomandată de dermatolog, deoarece picioarele tale acumulează murdărie dacă ești desculț și acumulează umezeală care generează bacterii dacă purtați șosete sau pantofi.