Reclamă

Potrivit unui sondaj, doar 14% dintre cupluri dorm în paturi separate în fiecare noapte.

Și, în timp ce mulți dintre noi ar putea crede în zicala „cuplurile care dorm separat se despart”, există studii care arată că contrariul este de fapt adevărat.

1.Un somn prost poate transforma îndrăgostiții în luptători

De ce tot mai multe cupluri preferă să doarmă separat. Beneficiile sunt uimitoare
Pixabay

Potrivit cercetărilor, împărțirea unui pat cu un partener care are un comportament de somn agitat vă poate priva de 49 de minute de somn în fiecare noapte. Și, atunci când un partener nu are un somn adecvat din cauza celuilalt, cel mai probabil va duce la un conflict între ei a doua zi.

De fapt, studiul a confirmat chiar că cuplurile care au tendința de a avea un somn prost au nopți mai grave și mai dese lupte decât cele care se trezesc bine odihniți. Pe de altă parte, oamenii care au o noapte de somn bine au mai multe șanse să fie într-o dispoziție bună. Sau să aibă un nivel mai scăzut de stres și să fie mai răbdători.

2.Resentimentul partenerului tău pentru că nu poți dormi bine poate fi distructiv pentru relație

Sforăitul, agitația și așezarea patului sau a păturii sunt doar câteva dintre multele motive pentru care unele cupluri aleg să doarmă în paturi diferite sau chiar în dormitoare diferite. A sta treaz și ascultându-ți partenerul sforăind în timp ce te bătui pentru a adormi. Asta poate duce la o acumulare de furie. Chiar și la resentimente față de partenerul tău.

3.Fiecare partener își poate adapta condițiile de somn în funcție de conținutul inimii

Tina Cooper, un asistent social autorizat, doarme în dormitoare diferite cu partenerul ei din cauza obiceiurilor de somn opuse. „Sunt o bufniță de noapte. El este o pasăre timpurie. Am nevoie de sunete liniştitoare ca să adorm. Iar lui îi place tăcerea. Lui îi place o saltea tare. Iar mie îmi place moale și plină de perne. Și pentru că nu-mi place lumina soarelui devreme. Iubitul meu mi-a oferit dormitorul matrimonial. Care primește mai puțină lumină. Iar el are a doua cameră ca mărime care primește răsăritul pe care îl iubește.”

Modul în care petreci noaptea în dormitorul tău comun cu partenerul tău poate influența, de asemenea, funcționarea în timpul zilei, satisfacția conjugală și sănătatea psihologică și fizică. Și când 2 persoane cu preferințe diferite de culcare și programe de noapte ajung împreună. Schimbarea ei înșiși doar pentru a satisface nevoile partenerului lor ar putea dăuna relației lor pe termen lung.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro