Reclamă

Vremea în România se anunță caldă, iar în anumite zone ale țării apar înnorări și vremea este mai rece. Ce spun meteorologii pentru ziua de astăzi. 

Pentru astăzi, 8 mai, vremea se anunță mai caldă decât în mod normal în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, având câteva înnorări mai ales după-amiază și spre seară. În regiunile nordice, nord-estice sau la munte vor fi adverse de ploaie, cu descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Ploile vor fi torențiale, iar cantitățile de apă depășesc 15-20 l/mp. Dimineața, pe suprafețe izolate se anunță ceață. Pe litoral vremea va fi cuprinsă între 14 și 17 grade Celsius, iar în Banat și Crișana, vremea va fi mai caldă, temperaturile fiind cuprinse între 24 și 26 de grade.

1. Vremea în București

În capitală vremea se anunță frumoasă și se încălzește față de ziua precedentă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab, ajungând până la moderat. Temperatura maximă sa încadrează în limitele normale ale perioadei fiind cuprinsa între 22 și 24 de grade Celsius.

Sursa foto: Pixabay

2. Vremea la munte

Astăzi, vremea la munte se anunță mai instabilă după-amiază și către seară, moment în care cerul va fi înnorat temporar. Local vor fi și adverse de ploaie, care vin însoțite de descărcări electrice, iar vântul se va intensifica pentru scurtă durată. Ploile vor fi de tip torențial, iar izolat, cantitățile de apă pot depăși 15-20 l/mp. Grindina nu va lipsi nici ea și pe seară este posibil să apară. Temperatura se situează în limitele normale ale lunii mai și va avea variații semnificative.

3. Vremea pe litoral

Vremea se anunță predominant frumoasă, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, iar norii nu vor fi prezenți pe cer tot timpul. Vântul va sufla slab, chiar moderat și poate avea câteva intensificări pe parcursul zilei. Temperaturile maxime pentru astăzi vor fi cuprinse între 14 și 17 grade Celsius. Temperatura Mării Negre nu va fi prea ridicată și se încadrează între 15-17 grade.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro