Mărturisirile făcute de actrița Viorica Vodă în cadrul premiilor Gopo au dat curaj și altora să vorbească despre abuzurile sexuale din industrie.

Au existata numeroase voci care au susținut spusele acestei și au empatizat cu ea. Acum, o altă actriță a făcut dezvăluiri tulburătoare și a vorbit despre lucrurile ce i s-au întâmplat.

Actrița Monia Pricopi, ce activează de 30 de ani la Teatrul Evreiesc din București, a mărturisit că și ea a trecut prin experiențe similare. Aceasta a declarat că pe vreme când numai ce își începuse cariera s-a confruntat cu un abuz sexual venit din parte unui director de teatru. Își dorea să se angajeze la teatru, iar pentru asta era nevoie de o „vizită specială” în biroul directorului.

„Mi s-a spus să iau cheia de la 6, domnul director, m-am dus la secretară. Deși fusesem prevenită că a lua cheia de la 6 nu este ceva foarte simplu. Spuneam, domnule, eu aberez, poate sunt nebună, poate nu e adevărat. Am ajuns la 6, la biroul de la 6, am aşteptat directorul să vină, să discutăm. Nu îmi face foarte bine că îmi aduc aminte. Am spus că mă grăbesc, a doua zi era ziua mea.

Și atunci a zis «hai, nu se poate, trebuie să îți spun la mulți ani». Și apoi a urmat un fel de «la mulţi ani» foarte tactil, ca să nu spun mai mult. A fost foarte umilitor, am încercat să ies pe uşă. Replica «hai, nu eşti nebună», nu pot să o uit. Am ieșit, am mers trei patru ore fără să mă gândesc la nimic”, a declarat Monia Pricopi, potrivit stirileprotv.ro.

O altă actriță a rupt tăcerea și a vorbit despre abuzurile sexuale la care a fost supusă în lumea teatrului. Ce a pățit aceasta
Social media

Abuzul, normalizat în industria teatrului

Mai mult, actrița Monia Pricopi a mai declarat că astfel de practici erau văzute ca fiind normale și oferitoare de oportunități. Au existat multe voci care i-au spus că ar fi trebuit să accepte avansurile directorului, pentru că acest lucru ar fi dus-o departe în carieră, fiind un „mic compromis” care trebuia  făcut.

„M-am întâlnit cu directorul și mi-a spus de ce nu am venit atunci, ce puteam să spun – am spus că am fost foarte ocupată. Și mi-a spus: «se poate să faci o asemenea gafă?» Mulți mi-au spus «era un compromis mic care s-ar fi contrabalansat cu ce ar fi urmat».”, a mai spus Monia Pricopi.