Reclamă

Un specialist în educație parentală și mamă a 3 copii mici consideră că copiii și părinții lor sunt sincer buni în interior.

Cu toate acestea, ea vede adesea un decalaj între bunătate și instabilitate în familii, motiv pentru care este foarte pasionată de educație parentală. Comportamentul copiilor și al părinților uneori nu este la fel de grozav. Și de aceea își folosește anii de pregătire pentru a descoperi strategii acționabile pe care familiile le pot folosi.

1. Respectă și onorează lacrimile copilului tău

Top 5 sfaturi pentru părinți care vă pot ajuta copiii pe termen lung, oferite de un specialist
Pixabay

Dacă îi spui copilului tău că ar trebui să se oprească din plâns, atunci s-ar putea să plângă și mai mult și să se gândească că ar trebui să fie bine prin forță, determinându-i să dezvolte îndoială și anxietate pe termen lung.

Când copilul tău plânge, este important să-i spui că durerea pe care o experimentează este acceptată. Plânsul este un indiciu al emoțiilor. Iar dacă părinții neglijează sentimentele copilului lor, acest lucru le poate distruge încrederea în sine. A vărsa niște lacrimi nu este un lucru rău sau ceva de care să vă fie rușine. Ci mai degrabă, un eveniment care ar trebui respectat și onorat.

2. Arătându-i copilului tău empatie, îl poate face empatic

Copilul tău nu devine o persoană rea dacă nu simte empatie față de ceilalți. Ei simt așa cum îi vezi și ei se comportă așa cum te comporți tu față de ei.

Copiii nu pot lua singuri decizii inteligente și de aceea părinții vin să-i îndrume. Îți poți arăta copilului tău ce înseamnă empatia atunci când ești empatic față de el în aceste situații grele. Este important să fii consecvent cu acest lucru pentru ca copilul tău să înțeleagă. Deoarece nu se poate întâmpla peste noapte.

3. Schimbarea răspunsurilor vă poate ajuta copilul să devină mai încrezător în sine

Cel mai bun mod de a-ți învăța copilul să devină încrezător în sine este să-i arăți importanța felului în care simte ceva pentru el. Mai degrabă decât ceea ce ar putea crede alții despre asta. Imaginea pozitivă a corpului vine din interior, nu „din exterior în interior”.

Nu este un lucru rău să spui „Arăta grozav pentru tine”, ca răspuns la noua ținută a copilului tău din când în când. Deoarece acest lucru îi poate reduce anxietatea în acest moment, dar pe termen lung o poate crește. Uneori, schimbarea răspunsurilor poate face copilul să se gândească: „Mă simt mai bine în cealaltă ținută”. Acest lucru îl face pe copil să-și dezvolte propriile sentimente despre sine în loc să-i asculte pe ceilalți.

4. Arătați îngrijorare și înțelegere atunci când copilul dumneavoastră vă minte

Poate părea lipsit de respect când copilul tău te minte. Dar este important să nu iei în considerare propriile sentimente și „trădarea” în acest caz și să te îndrepți către sentimentele copilului tău. Copiii te pot minți pentru a-și putea proteja legătura cu tine.

Copilul tău s-ar putea să te mintă pentru că cunoaște consecințele de a fi judecat pentru asta. Cu toate acestea, dacă acționați cu îngrijorare și înțelegere, atunci ei vor fi sinceri de fiecare dată.

5. Reacționează într-un mod curios când copilul tău spune ceva rău

Este normal ca copiii tăi să spună lucruri răutăcioase despre membrii familiei lor sau să-și bată joc de prietenii lor din când în când. Și este esențial să reacționezi la acest lucru în mod corect, astfel încât copilul tău să poată construi reglementări și să se poarte mai bine.

“Cuvintele copilului nostru sunt o fereastră către lumea copilului nostru. Nu lua cuvintele exacte la valoarea nominală. În schimb, folosiți cuvintele copilului pentru a investiga povestea mai importantă și mai mare de dedesubt.

Acest lucru nu întărește comportamentul rău, asta îl ajută pe copilul tău să ajungă la rădăcina a ceea ce îl supără, ceea ce îl ajută pe copilul tău să dezvolte reglementări, ceea ce duce la un comportament mai bun.”, explică dr. Becky Kennedy.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro