Deja ne-am obișnuit cu micile momente de haz care ne sunt datorate bancurilor. Cu rolul de a transpune o situație din viața reală, bancurile au un rol educative, referitor la mai multe aspecte ale vieții. Este una dintre cele mai subtile și mai puțin răutăcioase forme de a povesti o situație care nu ar suna la fel, dacă nu ar avea o notă umoristică. Dintotdeauna glumele cu și despre Bulă sunt pe primul loc în rândul iubitorilor de umor. Niciodată nu se vor termina și mereu vor apărea altele noi.
Cercetătorii americani și-au îndreptat atenția și timpul către studierea efectelor pozitive pe care le are umorul. Surprinzător și poate nu de crezut pentru anumite persoane, umorul ajută la o mai bună funcționare a organismului și psihicului uman. Oamenii de știință au observat o mai bună funcționare a sistemului imunitar și reducerea stărilor depresive sau anxioase. Așadar, oamenii care își fac timp să se bucure de momentele amuzante din timpul vieții, nu au nimic de pierdut.
Bancul zilei. Cum și-a uimit Bulă părinții de data aceasta
Bulă vine acasă zgâriat tot pe față, pe gât, pe mâini.
– Vai de mine, dar ce s-a întâmplat?
– Am făcut hora în jurul bradului!
– Și de ce ești zgâriat în halul ăsta?
– Eram puțini…
Pe lângă câteva dintre beneficiile menționate mai sus, umorul este cheia spre o mai bună funcționalitate a relațiilor interumane. Astfel, dacă ești o persoană plină de viață și de energie și știi să schimbi atmosfera într-una pozitivă, faci parte din categoria celor care reușesc să se integreze mult mai ușor în societate.
Oamenii sunt atrași de persoanele care transmit o notă pozitivă și întrg vibe-ul este altul. Socializarea este importantă pentru buna funcționare a relațiilor.
Medicii și psihologii recomandă mici exerciții și metode prin care să ne schimbăm atitudinea. Ținând cont de vremurile agitate în care trăim, trebuie să învățăm să ne oferim timp.