1 Mai, și anume „Ziua internațională a muncii” vine cu o mulțime de tradiții și superstiții. În afară de faptul că este zi liberă legală, există anumite obiceiuri care trebuie respectate de români. Luna mai debutează cu „Ziua de Armindeni”. Zi care se serbează pentru odihna pământului.
Odihna pământului înseamnă să nu bată grindina, să nu fie dăunători, să fie vitele sănătoase și vinul bun. De asemenea, acesta trebuie să rodească, iar oamenii să fie sănătoși. În plus, în această zi, românii vor face petreceri la iarbă verde, unde se mănâncă miel, caș și se bea vin roșu cu pelin.
Tradiții de 1 Mai
În dimineața zilei de 1 mai, oamenii trebuie să se spele pe față cu rouă. Acest lucru simbolizează belșugul, bogăția și sănătatea. Ritualul trebuie făcut în primele 3 zile ale lunii. De asemenea, românii trebuie să știe că „Armindenul” este una dintre cele mai mari sărbători din calendar și are o mulțime de semnificații. Este considerat simbolul vegetației care protejează recoltele și animalele, dar și sănătatea oamenilor.
La sate, fiecare gospodar va trebui să-și împodobească porțile cu ramuri verzi pentru a atrage bunăstarea în familie. În diverse regiuni ale țării, „Armindenul” este cunoscut sub diverse denumiri, ca de exemplu: Ziua Pelinului, Ziua Bețivului, Maiul, Băui sau Păui. Numele de „Armindeni” are origine slavă și înseamnă „Ziua Sfântului Ieremia”. În această zi, nu se lucrează în niciun loc, nici măcar acasă.
Toți cei care vor sărbători, vor ieși la iarbă verde și vor întinde mese tradiționale. „Armindenul” este simbolul vegetației care proteja recoltele și animalele. Așa cum am menționat mai sus, totul este legat de odihna pământului. Mielul, cașul și vinul roșu sunt produsele tradiționale care nu vor lipsi din meniul românilor cu care vor merge la pădure, sau oriunde în natură.
Semnificația zilei de 1 Mai
În 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a numit ziua de 1 mai ca fiind Ziua Internațională a Muncii. Acest lucru s-a întâmplat în memoria victimelor grevei generale din Chicago. Această zi fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Odată cu trecerea timpului, ziua de 1 mai a devenit sărbătoarea dedicată muncii în majoritatea țărilor.