Și în această zi trebuie să respectăm anumite lucruri pentru a fi liniștiți anul acesta. Deși a treia zi de Paști nu mai este zi liberă legală, conform tradițiilor și obiceiurilor noastre, sunt anumite lucruri pe care trebuie să evităm să le facem.
De exemplu, nu avem voie să spălăm, să facem curățenie sau să călcăm haine. Tradiția spune că în continuare este zi de sărbătoare, chiar dacă statul nu, de aceea este bine să cinstim această zi.
Ce este bine să faci în cea de-a treia zi de Paște
Ca de fiecare sărbătoare, tot în această zi, de Marțea Albă, e bine să facem câteva lucruri. De exemplu, putem da de pomană pască, ce a rămas din primele două zile de sărbătoare și vin roșu.
Potrivit tradiției, e bine să lăsăm masa de Paște nestrânsă și în această zi și să consumăm bucatele pe care le-am pregătit cu atâta drag pentru această mare sărbătoare. Tot în această zi, ouăle rămase de la Paște se pot ciocni și „dos cu dos”, precum și „coastă cu coastă”. În anumite zone ale țării, oamenii obișnuiau să păstreze firimiturile de la masa de Paște, pentru ca ulterior să le îngroape.
Întoarce vizitele pe care le-ai primit în prima zi de Paște
În calendarul creștin ortodox, a treia zi de Paște este sărbătoarea luminii și a bucuriei. De aceea aceasta este marcată cu cruce roșie și trebuie cinstită. Se mai spune că ar fi bine ca în această zi să întoarcem vizitele care au fost făcute în prima zi de Paște.
De exemplu, dacă de Paște finii au mers la nași, astăzi, pe 26 aprilie, este bine ca nașii să meargă la fini. Același lucru este valabil în cazul fiecărei vizite pe care am primit-o în prima zi de Paște. Se mai spune că cei care ignoră ziua de astăzi și muncesc vor avea parte de ghinion și momente dificile pe tot parcursul anului.