Pe cât de frumoasă este perioada sărbătorilor de Paște, pe atât de încărcate sunt și mesele românilor. Nelipsitele mâncăruri tradiționale de pe masa de Paște sunt destul de bogate în colesterol, lucru destul de grav pentru organismul uman, spun medicii.
Suntem deja în a doua zi de Paște. Românii încearcă să-și reintre în ritm, pentru a putea să elimine kilogramele în plus pe care le-au acumulat. După ce s-au desfătat cu preparate care mai de care, acum trebuie să aibă grijă la ce alimente consumă. Medicii recomandă cât mai multă mișcare în aer liber și consumul a cât mai multor crudități.
Ce trebuie să facem după masa de Paște. Iată câteva sfaturi utile
După mesele îmbelșugate, specialiștii recomandă o mică pauză. Le recomandă românilor să fie cât mai atenți la ceea ce consumă. De asemenea, le recomandă includerea în alimentație a cât mai multor legume și supe.
„Să mâncăm puţin şi variat, iar pentru a ne sătura şi socializa la masa tradiţională de Paşte am putea apela din plin la salate verzi, diverse crudităţi – tulpină de ţelină, castraveţi, roşii, etc.
Este bine, de asemenea, să consumăm un ceai de plante la 30 minute după masă şi să ieşim la o plimbare în loc să stăm să ronţăim dulciuri, alune şi covrigei”, a declarat directorul medical al Spitalului Mioveni, Alexandru Iacobescu, specialist în Chirurgie Generală, în presă.
Medicii recomandă oamenilor să evite să consume alcool cu grijă, în cantitățile potrivite. Asociat cu mâncarea bogată în grăsimi, pot apărea mai multe boli: colici biliare, ulcere, pancreatite, hemoragii digestive.
Medicii mai recomandă plimbări în aer liber și o cană de ceai digestiv. Sfatul specialiștilor este acela că trebuie să ne plimbăm măcar 30 de minute pe jos, după fiecare masă. De asemenea, plimbarea poate fi însoțită de o cantitate de ceai pentru digestie.
Consumul a cât mai multor lichide este secretul pentru această perioadă.