Reclamă

Mulți oameni preferă dușurile calde decât dușurile reci. Cu toate acestea, unele studii au arătat că folosirea apei rece poate fi benefică pentru sănătatea noastră, atât fizică, cât și psihică.

Apa rece crește  metabolismul organismului, deoarece trebuie să muncească mai mult pentru a menține o temperatură stabilă. Cu toate acestea, deoarece durata tipică a unui duș rece este de numai 5-10 minute, o persoană nu ar trebui să se bazeze pe efectele sale de stimulare a metabolismului ca tehnică de slăbire. Acestea fiind spuse, dușurile reci creează un sentiment de revigorare, ceea ce poate determina o persoană să fie mai activă fizic.

Sursa: Social media

1. Îmbunătățesc circulația sângelui

În momentul în care apa intră în contact cu corpul tău, sângele  este forțat să circule mult mai repede în efortul de a-și menține temperatura. Dar dușurile reci sunt ideale și pentru sportivi, deoarece îi pot ajuta să depășească leziunile mult mai repede. De aceea, folosesc gheață pe părțile corpului afectate, aducând oxigen nou și circulație suplimentară în zona afectată. Nu trebuie să fii rănit pentru a face un duș rece. O poți face pur și simplu după un antrenament greu , când corpul tău trebuie „readus” la viață.

2.Îmbunătățesc imunitatea

Dușurile reci vă pot face corpul mai rezistent la o răceală, dar și la gripa sezonieră. Acest lucru se datorează faptului că apa rece face ca, corpul să simtă acest lucru ca pe un șoc și îl forțează să producă mai multe leucocite. Acestea sunt responsabile pentru protejarea organismului de infecții.

3.Reducerea durerii

Expunerea la apă rece poate determina contracția vaselor de sânge. Acest lucru poate ajuta la reducerea oricărei umflături și edem care provoacă durere. Apa rece poate încetini și viteza cu care semnalele nervoase conduc impulsurile. Acest lucru poate reduce rata la care nervii transmit semnale de durere către creier, ceea ce poate reduce percepția unei persoane asupra durerii.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro