Reclamă

Potrivit inițiatorilor proiectului, creșterea copiilor este mai benefică în sânul familiei decât în creșă, așadar se propune ca bunicii ce își cresc și îngrijesc nepoții sa primească un stimulent financiar. S-a propus ca indemnizația sa fie în cuantum de 650 lei bunicilor ce fac dovada creșterii unui nepot în condiții bune, având acordul scris al părinților copiilor, un act notarial autentificat prin care spun că sunt de acord ca bunicii să se ocupe de creșterea copiilor în absența acestora.

Daca va fi aprobată , atunci bunicii în cauză trebuie sa facă solicitare la sediul primăriei din orașul de domiciliu alături de certificatul de naștere al copilului plus declarațiile părinților.
Considerăm că prezent inițiativă va contribui în primul rând la sporirea înclinației de a lucra a persoanelor îndreptățite la primirea indemnizației de creștere a copilului. Subordonându-se cu prioritate interesului superior al copilului – care se circumscrie dreptului copilului la viața de familie – considerăm că prezenta inițiativă va contribui la respectarea, promovarea și garantarea drepturilor copilului, în acord cu prevederile stabilite prin Constituție și lege și în concordanță cu prevederile Convenției ONU cu privire la drepturile copilului și ale celorlalte acte internaționale în materie la care România este parte. Mai mult, aplicând principiul îmbătrânirii active și solidarității între generații, considerăm că prezenta inițiativă va contribui și la dezvoltarea unei societăți inclusive pentru toate vârstele, permițând persoanelor în vârstă să își aducă contribuția în familie la creșterea nepoților”


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro